BU ZAFERİ KUTLAMAYA ASIRLAR YETMEZ

545

Tüm sene süren Büyük Zafer’in 100. Yılı kutlamaları 30 Ağustos’ta Kütahya’da zirve yaptı. Bin 743 metre boyunda dev Türk Bayrağının omuzlarda taşındığı gösterilerde, Solo Türk Zaferi, gökyüzüne ilmek ilmek işledi. Törende ünlü sanatçı Yücel Erzen 100. Yılı özel bestelediği Zafer’in Tepesi eseri ilk kez Kütahya seslendirdi

DEV TÜRK BAYRAINI BİNLERCE KİŞİ TAŞIDI

Kütahya, Büyük Zafer’in ve kurtuluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Zafer Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar daha sonra Zafer’in kazanıldığı topraklara taşındı. Büyük Zafer’in 100.yılında 3 bin 743 metre boyunda ve 1 metre 60 santimetre enindeki Türkiye’nin en uzun dev Türk Bayrağı kurtuluşun şehri Kütahya’da açıldı. Vali Ali Çelik, Binlerce kişi ve Kütahya protokolünün taşıdığı bayrağın “Bundan 100 yıl önce olduğu gibi bayrağın yere düşmeyeceği” mesajını verdiğini açıkladı.  Kütahya’daki kutlamalara katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 30 Ağustos bir memleketin küllerinde doğuş mücadelesidir. Tarihimiz boyunca girdiğimiz savaşlarda canlarımızı mallarımızı ortaya koyduk ama asla teslim olmadık vatanı böldürmedik, esarete asla boyun eğmedik. Ecdadımızın bıraktığı bu kut emanete sizlerle birlikte son nefesimize kadar sahip çıkacağız” dedi.

Şeref ve istikbalimizin kurtarıldığı Kütahya’da bu Zafer coşkusu etrafında kenetlenmemenin mutluluğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Bu zafer hayasızca akına gövdesini siper eden yiğitlerin, milli mücadele sırtında taşıyan kadınların, bebeğinin kundağını mermiye örten anaların, esaret nedir bilmeyen babaların, yaşı küçük ama imanı büyük çocukların, acı ve zulme meydan okuyan bir milletin zaferidir.” İfadelerini kullandı.

İLK KEZ KÜTAHYA’DA SESLENDİRDİ

Daha sonra tören Yücel Erzen ve Onbeşliler grubunun muhteşem yorumu ile inledi. Yüze Erzen,  tarafından bestelenen “Zafer Tepesi” eseri ilk kez seslendirildi. Gösteriler, tören birliklerinin geçişi, askeri birliklerin geçişi ve kağnılarla dönemin mücadele manzaraları ile devam etti.

ZAFER GÖKLERE İLMEK İLMEK İŞLEDİ

Kutlamaların devamında Jandarma Havacılık Başkanlığı Üzüm Salkımı gösterisi ve SOLO TÜRK büyük bir gururla izlendi.  Büyük Zafer’in coşkusu Dumlupınar Anıt Meydanı’nda Işın Karaca konseri, Kütahya Belediyesi Önünde Muazzez Ersoy konseri ile son buldu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *