AY YILDIZI GÖKYÜZÜNE İŞLEDİ

451

Kütahya’da orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan Bayraktar TB2 İHA’; 100 yıl önce Büyük Taarruz’un gerçekleştiği bölgede Türk Bayrağı’nın ay ve yıldızını rota olarak seçti. Bayraktar TB2 İHA,  ay yıldızı göklere resmetti.

Büyük Zafer’in 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında Milli S/İHA’ları geliştiren teknoloji şirketi Baykar’ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bayraktar TB2 İHA’nın 100 yıl önce Büyük Taarruz’un gerçekleştiği bölgede şanlı bayrağımızın ay ve yıldızını gökyüzüne çizdiği belirtildi.

YÜZÜNCÜ YILDA ŞANLI ROTA

30 Ağustos Zafer Bayramında  Türk Bayrağı’nın ay ve yıldızını rota olarak seçen BayraktarTB2 İHA, gurur veren bir uçuş gerçekleştirdi. Altıntaş Zafer Havalimanından Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün sınırları içerisinde uçuş yapan Bayraktar TB2 İHA’; ay yıldızı göklere resmetti.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Vali Ali Çelik, “Orman yangınlarıyla mücadelede görev yapan Bayraktar TB2 İHA’mız  100 yıl önce Büyük Zafer’in gerçekleştiği bölgede şanlı bayrağımızın ay ve yıldızını gökyüzüne çizdi…” ifadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *