‘YAŞADIĞIMIZ AFETDEN DERS ÇIKARMALIYIZ’

706

Selin vurduğu köylerde vatandaşla bir araya gelen Vali Ali Çelik, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu zararlarının tamamını çok kısa sürede giderileceğini belirtti. Çelik, “Yaşanan afetten herkes ders çıkarmalı, dere yatağına yerleşim yapılmamalı” dedi.

Geçtiğimiz gün etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen selde zarar gören köyleri ziyaret eden Vali Ali Çelik, selden etkilenen vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

‘EN HIZLI ŞEKİLDE HAYATA GEÇECEK’

Köylerde doğaya uygun yaşam alanları oluşturulacağını belirten Vali Çelik, “Kütahya İl Afet Eylem Planı kapsamında hazırlanan uygulamamızı hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz” dedi.

Merkeze bağlı Kızık, Kükürt köyleri ile Domaniç’in Kırık, Soğucak, Muratlı köyleri, Karamanlar Köprüsü ve Tavşanlı’nın Kızılçukur köyünü ziyaret eden Vali Ali Çelik, sel afeti sonrası meydana gelen hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.

Sel felaketlerinde can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten Vali Çelik, “Köylerimizin zararlarının tamamını çok kısa sürede gidereceğiz” dedi.

‘DERE YATAKLARINA EV YAPILMAMALI’

Yaşanan sel afetlerinden herkesin ders çıkarması ve sorumluluğunu artırması gerektiğinin altını çizen Vali Ali Çelik, “Yüzyıllarca derelerin geçiş alanları olan alanlardan vatandaşlarımız uzak durmalı, dere yatağına yerleşim yeri yapılmaması gerektiğini içselleştirmeli” dedi.

Vali Ali Çelik, köylerdeki incelemeleri esnasında çocuklarla da yakından ilgilendi.

Çocuklarla sohbet edip isteklerini dinleyen Vali Çelik, kitap ve oyuncak hediye etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *