MUSA YILMAZ GEÇEN AYI DEĞERLENDİRDİ

560

İl Genel Meclisinin Eylül ayı ilk toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı yardımcısı ve yedi bakanı Kütahya’da vatandaşın yoğun bir katılımıyla ağırladıklarını belirtti. Yılmaz, 30 Ağustos kutlamalarına da devletin en üst seviyede katıldığını ifade etti

İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları İl Özel İdaresi toplantı salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz Başkanlığında başladı. İl Genel Meclisinin Eylül ayı ilk toplantısında konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz Kütahya açısından Ağustos ayında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

YOĞUN BİR KATILIM VARDI

Ağustos ayında İl Özel İdaresi özelinde ek bütçenin 200 milyon TL olarak meclis tarafından onaylandığını hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 29 Ağustos da ilimize teşrif ettiler. Halkımızın yoğun bir teveccühü ile Sayın Cumhurbaşkanımızı karşıladık. Cumhurbaşkanımız Cumhurbaşkanı yardımcısı ve yedi Bakanımız ile ilimize teşrif ettiler. Bu ilimiz açısından çok önemliydi. İyi bir organizasyon iyi bir katılım ile Cumhurbaşkanımızın da beğendiği bir miting gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı.

SAYGI VE HÜRMETLE ANIYORUZ

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yaşandığı alanda kutlandığını ifade eden Musa Yılmaz, “Burada önemli olan böyle bir milli günde Devletimizin en üst seviyede katılımı ile halkımızın da yoğun ilgisiyle kutlamayı gerçekleştirmiş olmamız çok önemliydi. Tabi bu arada Dumlupınar ilçemizde Diorama müzesinin temeli atıldı. Bu vesileyle tekrar tam 100 yıl önce orada Başkumandanından erine kadar şehit düşen bütün kahramanlarımızı ve gazilerimizi başta büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları,  oradaki karar vericiler ve aziz şehitlerimizi saygı minnet ve hürmetle anıyoruz.” Dedi.

Konuşmanın ardından gündemdeki maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından İl Genel Meclisinin Eylül ayı ilk toplantısı sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *