DÜNYANIN EN BÜYÜK BAYRAĞI İLE TARİHE NOT DÜŞTÜK

467

30 Ağustos Bayramı kutlamalarında açılan 3 bin 743 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun bayrağı ile Kütahya; adını Türkiye’de ve dünyada duyurdu.

30 Ağustos Bayramı kutlamalarında 3743 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun bayrağı olarak açılan Türk Bayrağı’nın hazırlanmasında önemli rol üstlenen Avrupa Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Adil Emsen, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı makamında ziyaret etti.

‘KÜTAHYA ADINI DÜNYAYA DUYURDU’

Dev Türk Bayrağı ile Türkiye’de ve dünyada Kütahya’nın adı bir kez daha duyuruldu. Bayrağın hazırlanmasında önemli rol üstelenen Avrupa Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Adil Emsen, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı makamında ziyaret ederek, verdiği destek için teşekkür etti.

Başkan Işık konuşmasında Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı’nın şehre gelerek toplu açılış yaptığını ve Zafer Meydanı’nın da bu listede yer aldığını belirtti. Başkan Işık, “Zafer Meydanı’mızda 30 Ağustos tarihinde yani Kütahya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun ve Büyük Zafer’in 100. yılında tüm hemşehrilerimizin katılımıyla gece kutlamaları ile fiilen açılmış oldu.” dedi.

Avrupa’da yaşayan Kütahyalıların üyesi olduğu Avrupa Kütahyalılar Federasyonu çok önemli bir rol üstlendiği 3743 metre uzunluğunda 1 metre genişliğindeki Türk Bayrağının DPÜ’ye teslim edildiğini belirten Başkan Işık, “100. yıl anısına o bayrak Zafer Haftası kutlamaları çerçevesinde zaferin yaşandığı topraklarda açıldı. Tarihe bir not böylece düşülmüş oldu.” ifadelerini kullandı.

‘VEFA BORCUMUZU ÖDEDİK’

Avrupa Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Adil Emsen “Dünya tarihine altın harflerle yazılmış Büyük Taarruzun 100. yılında Almanya Kütahyalılar Federasyonu olarak şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemek amacıyla yaptığımız bu çalışmada dünyanın en uzun bayrağını 3743 metre olarak Kütahya’mızda açmanın onurunu ve gururunu yaşadık” dedi.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *