Hasretin adı… ÇİNİLİ CAMİİ

422

Kütahyalı haklı olarak sormaya devam ediyor !

Ne olacak bu Çinili Camiinin hâli diye.

Sahi ne olacak ?

 2023 ‘ün ilk Cuması Çinili Camii’ nde kılınabilecek mi ?

Zira, 4 ay 120 gün ediyor.

Gazeteler, özellikle mahalle sakinlerinin  “Camimizi istiyoruz”  diyerek sürecin hızlandırılmasını talep ettiklerini ilgililerin ifade ettiğini yazdı.

Bugüne kadar ciddi toplantılar, çalışmalar yapıldı.. Yapılmaya devem ediyor.

Bu toplantılara şehrin en üst idarecileri de katılarak konunun hassasiyetine dikkat çektiler.

Çinili Camii’ nde “Sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlediği”.. “Türkiye’ de ilk kez uygulanacak bir teknikle korunacağı” kamuoyuyla paylaşıldı.

                          ☆☆☆

Bundan yaklaşık 1 yıl önce, tabiri caizse “ birinci el” malumata göre  Bilim Kurulunun hazırlamış olduğu projenin onaylandığı, yakın zamanda ihaleye  çıkılacağı, çalışmaların yürütülmesinin teknik heyetin takdiri dahilinde yapılacağı idi.

Umutlarımızı ve heyecanımızı artıran bu sevindirici bilgi sonrası Gazete Kırküç’ ün 26 Ekim 2021 tarihli sayısındabu köşede “Güzel Haber” başlıklı yazımızı sizlerle paylaşmıştık.

O günden bugüne ilgililerin basın yoluyla  değişik zamanlarda kamuyu bilgilendirme açıklamaları, vatandaşların/ mahalle sakinlerinin, cami derneğinin talebine karşın sahaya yansıyan her hangi bir gelişme henüz görülmedi.

                         ☆☆☆

Çinili Camii herkesin malumu, zeminden kaynaklı sıkıntıdan dolayı yaklaşık 4 senedir hem ibadete hem de ziyaret kapalı.

Bu kadim şehrin bir marka yüzü / değeri olan Çinili Camii: Haklı şöhreti ülke sınırlarını aşan Kütahya’ nın kıymetlisi ressam, neyzen, hattat, müzehhip, minyatürist, çevreci..                           Her bir Kütahyalının “Ahmet Abi” si,  ve bir gönül insanı” Ahmet Yakupoğlu’ nun bu şehre  bir hediyesi, aynı zamanda emanetidir.

2023 ün ilk Cumasını özlemle bekliyor olacağız inşaallah.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *