OEDAŞ’DAN KÜTAHYA’YA MÜJDE

558

Bu yıl Kütahya’ya 345 milyon TL’lik yatırım yapacak OEDAŞ,  350 kişiye de dolaylı istihdam sağlayacak. Kütahya’nın geleceğin akıllı şebekelerine sahip, modern ve kaynaklarını verimli kullanan bir şehir olmasını hedeflediklerini belirten OEDAŞ Kütahya İl Müdürü Kamil Uğur Mumcu, plansız kesintilerin de azalacağını belirtti

Kütahya’da 2022 yılı yatırımlarına başlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) bu yıl toplam 345 milyon TL’lik yatırım gerçekleştireceklerini açıkladı.

YÜZDE 50 ARTTI

Türkiye’nin akıllı sistemler yolculuğunda Kütahya’nın da ön sıralarda yer alması hedefiyle yatırımlarımızı sürdürdüklerini ifade eden OEDAŞ Kütahya İl Müdürü Kamil Uğur Mumcu, “Son yatırımla birlikte 2017 yılından itibaren Kütahya’ya gerçekleştirdiğimiz yatırım miktarı 1,3 milyar TL’yi geçti. Bu yatırımlar ile sürekli ve sürdürülebilir enerji arzı performansında yüzde 50 artış sağladık” dedi.

Kütahya’da yaklaşık 580 bin kişinin hayatına dokunan OEDAŞ’ın, bu yıl Kütahya’ya gerçekleştirilecek 345 milyon liralık yatırımla birlikte Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ bünyesinde faaliyet göstermeye başladığı 2017 yılından itibaren Kütahya’ya gerçekleştirdiği yatırımlar 1,3 milyar TL’yi geçti.

Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen yatırımlar kapsamında 12 kilometre enerji nakil hattı, 55 adet yeni trafo ve 2.186 adet yeni aydınlatma direği tesis edilecek. Bu çalışmalar için 280 km kazı çalışması yapılacak. Yatırımlar kapsamında 350 kişiye de dolaylı istihdam sağlanacak.

‘BİZİM ENERJİMİZ BAŞKADIR’

Kütahya’da hayatına dokundukları yaklaşık 580 bin insana güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzı sağlamak için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirten OEDAŞ Kütahya İl Müdürü Kamil Uğur Mumcu, “Bu yıl Kütahya’ya 345 milyon TL’lik yatırım yapacağız. Türkiye’nin akıllı sistemler yolculuğunda Kütahya’nın da ön sıralarda yer alması hedefiyle yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. ‘Bizim enerjimiz başkadır’ diyerek hayata geçirdiğimiz çalışmalar kapsamında Kütahya’nın geleceğin akıllı şebekelerine sahip, modern ve kaynaklarını verimli kullanan bir şehir olmasına katkı sunmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

PLANSIZ KESİNTİLER YÜZDE 20 AZALACAK

Yeni yatırımların yanı sıra alçak ve orta gerilim elektrik dağıtım hatları, dağıtım trafosu ve aydınlatma armatürlerinin bakımlarını da yaptıklarını hatırlatan Mumcu, yıl sonuna kadar plansız elektrik kesintilerini yüzde 20 oranında azaltmayı hedeflediklerini ifade etti. Böylece 2017’den itibaren yapılan yatırımlar neticesinde sürekli ve sürdürülebilir enerji arzı performansındaki artış oranı yüzde 50 olacak.

Mumcu ayrıca 7 gün 24 saat hizmet veren ‘ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi, ‘OEDAŞ 186’ mobil uygulaması, tüketici hizmet merkezleri, internet sitesi ve e-posta aracılığıyla tüm vatandaşların kendileriyle iletişime geçebileceğini belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *