DESTEKLERDEN DAHA FAZLA YARARLANMAK GEREK

591

Makina, metal, mermer, toprak ve orman ürünleri gibi alanlarda faaliyet gösteren üyelerin katıldığı istişare toplantısında KOSGEB vb. aracılığıyla işletmelere sunulan desteklerden daha fazla yararlanabilmesi için çalışma yapılması gerektiği dikkat çekti.

Üyelerin talep ve sorunlarının tespit edilerek, çözüm önerileri oluşturulmasına yönelik sektörel istişare toplantıları, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) sosyal tesisinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu, KUTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tolga  Eskioğlu katılımında yapılan toplantıda, Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun konuk edildi. 13. ve 14. meslek komitesi başkanları, 13 ve 14.ncü meslek grubunda bulunan makina, metal, mermer, toprak ve orman ürünleri gibi alanlarda faaliyet gösteren üyeler katıldı.

Toplantıda, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu, KUTSO meslek komitelerinin çalışmaları ile üye odaklı faaliyetler hakkında katılımcı üyelerle bilgi paylaştı. Yazaroğlu, bu toplantıların haricinde, tüm üyelerin görüş, talep ve sorunlarını, meslek komiteleri aracılığıyla her zaman KUTSO’ya iletebileceklerini belirtti.

İHRACATA KATKI SAĞLAR

Üyelerin talepleri, sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantıda, katılımcı üyeler, ayrı ayrı söz alarak sektörleriyle ilgili işyerlerinde yaşadıkları sorunları, görüş ve taleplerini aktardı. Üyelerin, KOSGEB vb. paydaşlarımız aracılığıyla işletmelere sunulan desteklerden daha fazla yararlanabilmesi için çalışma yapılması, nitelikli insan kaynağı ihtiyacı, e-ticaret ve ihracatın artırılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilmesi gibi hususlar öne çıkan konular oldu. KUTSO bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dış Ticaret Çalışma Grubu ile ilgili bilgi paylaşılarak, üyelerin gönüllü olarak gruba katılmalarının, işletmeler arasında iletişim ve iş birliğine, ihracatın geliştirilmesine katkı olacağı belirtildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tolga Eskioğlu, Kütahya Organize Sanayi  Bölgesi’nde yeni yapılan meslek lisesi hakkında bilgi paylaşarak, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının oluşturulması açısından önemli olduğunu vurguladı.

KUTSO tarafından, üyelerin, şehrin, ihtiyaç ve talepleri yönünde çalışmalar yürütülmesi için, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere, ilgili bakanlıklar ve tüm paydaşlara önerilerin iletildiği, üyelerin talep ve sorunlarının çözümü için sürecin yürütüldüğü ifade edildi. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO tarafından iş dünyası yararına, eğitim, yatırım, organize sanayi bölgeleri, mesleki eğitimin iyileştirilmesi gibi konularda yürütülen çalışmalar hakkında, kurumsal yapı ve çalışma usullerine ilişkin bilgi paylaştı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *