5 MİLYON 397 BİN 575 TL MEBLAĞLI 170 ADET SENET ELE GEÇİRİLDİ: TEFECİ YAKALANDI

545

Kütahya merkez ve ilçelerde faiz karşılığında para veren ve alacağı karşılığında yüksek miktarlarda faiz alan H.I.A isimli şahıs yakalandı.26 kişinin mağdur edildiği operasyonda 5 milyon 397 bin 575 TL meblağlı 170 adet senet yakalandı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü “Tefecilik (TCK-241)”  suçunu önlemeye yönelik yapılan çalışmalarda; şüpheli H. I. A. isimli şahsın Kütahya merkez ve ilçelerinde faiz karşılığında para verdiği ve alacağı karşılığında yüksek miktarlarda faiz aldığı bilgileri elde edilmesi üzerine çalışmaya başladı.

26 ŞAHIS MAĞDUR ETTİ

İl genelinde 26 şahsı mağdur eden H.I.A. hakkında yeterli delillendirmenin üzerine şahsın ikametinde ve aracında arama yaptı. Üzerinde çeşitli isim ve miktarların  yazılı bulunduğu müşteki şahıslara ait olduğu değerlendirilen toplamda 5.397.575 TL meblağlı  170 adet senet, farklı kişilere ait alacak verecek bilgilerinin ve hesaplarının yer aldığı 2 adet ajanda, 1 adet borç alacak ibareleri bulunan not kağıdı, suçtan elde edildiği değerlendirilen 7.100 TL para, 1 adet laptop ve 2 adet cep telefonu ele geçirildi.

Şüpheli H. I. A. isimli şahıs gözaltına alındı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *