KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ İSHAK GAZEL MOLDOVA’DA: GECEYİ GÜNDÜZE KATIYOR

574

Kütahya’da gece gündüz demeden saha ziyaretleri yapıp vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili İshak Gazel, yurtdışında da Türkiye adına önemli görevler üstleniyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte resmi temaslarda bulunmak üzere Moldova’ya giden Vekil Gazel, parlamento komisyon başkanları ile yapılan toplantıya katıldı

TBMM Katip Üyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İshak Gazel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte resmi temaslarda bulunmak üzere Moldova’ya gitti.

Resmi temaslarda bulunmak Moldova’nın başkenti Kişinev’e inen TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Vekil Gazel, Kişinev Uluslararası Havaalanı’nda Moldova Parlamentosu Başkanvekili Mihail Popşoi ve Dostluk Grubu Başkanı Fiodor Gagauz tarafından karşılandı.

KOMİSYON BAŞKANLARI

TOPLANTISINA KATILDI

Vekil Gazel,Türkiye heyetinin Moldova Parlamentosu Komisyon Başkanları ile bir araya geldiği toplantıya da katıldı.  Parlamentolar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının yapıldığı toplantıda komisyon başkanları Türkiye’nin desteğinden dolayı Meclis Başkanı Şentop’a teşekkürlerini iletti ve ilerleyen süreçte de bu desteğin sürmesi temennisini dile getirdi. Moldova’daki temasları kapsamında Şentop ve Gazel, Moldova Parlamento Başkanı Igor Grosu ile bir araya da geldi. Görüşmede hükümet düzeyindeki ilişkilerin yanı sıra parlamentolar arasında da iyi bir ilişki ve iş birliği ruhu bulunmasından duyulan memnuniyet ifade edildi.

Parlamenter diplomasinin hem ikili ilişkilerde hem de bölgesel ve küresel krizlerin çözümüne katkı sağlayacağını vurgulayan Şentop, “Diyalog ve dostluk ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade ettik. Toplantının iş birliğimize ivme kazandıracağına inancımız tamdır.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *