BİSİKLETİNİ SÜSLE TURA KATIL

440

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde, kadınların toplumda görünür olması için düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bugün saat 11’de Kütahya Belediyesi Binası’nın önünden başlayacak

2013 yılından beri düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Türkiye ve dünyadan birçok şehirle birlikte Kütahya’da da gerçekleştirilecek.

Kadınların toplumda görünür olması, kamusal alanda hak talep edebilmesi ve özellikle şehirle etkileşime girmesinin mükemmel bir yolu olan bisiklet üzerinde gerçekleştirilecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu her yıl eylül ayının 3. pazar günü yüzlerce şehirde binlerce katılımcı ile gerçekleştiriliyor.

DÜNYA OTOMOBİLSİZ KENTLER GÜNÜNDE DÜZENLENECEK

Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri temiz ve sürdürülebilir kentsel ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik etmek amacıyla, dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde düzenlenecek tur, yarın saat 11’de Kütahya Belediyesi Binası’nın önünde başlayacak.

Şehirlerde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek, dünya otomobilsiz kentler gününü kutlamak ve belediye başkanlarında güvenli bisikletli ulaşım altyapısı istemek için bir fırsat olan tur, tamamen bağımsız olarak düzenleniyor. Kurumlar, şirketler, partiler ve dernekler tarafından düzenlenmediği belirtilen tur İklim Değişikliğine de dikkat çekiyor.

Ücretsiz olarak tura katılmak isteyen Kütahyalı kadınların hiçbir kayıt yaptırmasına gerek yok. Yarışmanın yapılmadığı tura katılmak isteyenlerin yapması gereken tek şey kendi imkanlarıyla süsledikleri bisiklet ile pedal çevirmek! 

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *