ÇOCUKLARA İSTİSMARDAN KORUNMAYI ÖĞRETECEK

469

Çocukların cinsel istismardan korunması için mahremiyet eğitimini kolaylaştıracak “Asya’nın Sakarcan’ı Ziyareti” tiyatro oyunu Kütahya’da sahnelenecek. Oyunun yazarı Gürkan Kap, çocukların başına gelen olumsuz olayları görüp üzülmek yerine, önleyici çalışmaların bilinçlenerek gerçekleştirileceğini belirtti

Çocukların sınırlarını öğrenmesini hedefleyen koruyucu-önleyici “Asya’nın Sakarcan’ı Ziyareti” tiyatro oyunu sahnelere geri dönüyor

Tiyatro oyunu, 5-9 yaş aralığındaki çocukların eğitimini hedefliyor. Ancak anne ve babaların da bu oyunu izlemesi ve çocukları ile kuracakları iletişime özen göstermeleri gerekiyor.

Çocuk Eğitim Akademisi’nin kurucusu Gürkan Kap’ın yazdığı, Genel sanat yönetmenliğini M. Gökhan Bulut’un yaptığı “Asya’nın Sakarcan’ı Ziyareti” tiyatro oyunu çocuklar ile bakım verenler arasında doğru iletişimi sağlamak ve çocuklarda kendini koruma bilinci oluşturmak için üç yıldır çocuklar ve aileleri ile buluşuyor.

HİKAYE KİTABI İLE PEKİŞİYOR

Ayrıca oyun hikâye kitabı olarak da çocukların kitaplığında yer alıyor.Tiyatronun haricinde de çocuklara ulaşabilmek ve tiyatro oyununda sevdikleri karakterler ile okuma alışkanlıklarını desteklemek amacıyla çocuklar tiyatro ile öğrendiklerini kitaplıklarındaki hikâye kitabı ile pekiştiriyor.

Tehlikeye karşı en önemli adımın bilinçlenmek ve çocukları bilinçlendirmek olduğunu belirten Eğitmen Yazar Gürkan Kap, “Sizler de gündelik sorunlarınızın içerisinde bu bilinçlenmenin bir parçası olmalısınız.” Dedi. Projenin yaygınlaştırılmasına dikkat çeken Eğitmen Yazar Gürkan Kap, “Ne yazık ki tiyatro ülkemizde her çocuğun ulaşabildiği bir etkinlik değil. Çocuk Eğitim Akademisi olarak öncelikli amacımızı her çocuğa ulaşabilmek olarak belirledik. Her çocuğa ulaşabilmek için ise belediyelerimizin ve iş insanlarımızın desteğine ihtiyacımız var.”

ÜZÜLMEK YETMEZ!

“Çocuklarımızın başına gelen olumsuz olayları görüp üzülmek yerine, önleyici çalışmaları gerçekleştirip sorunların üstesinden birlikte bilinçlenerek gelebileceğimize inanıyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen sayın belediye başkanlarımıza bu mücadelenin bir parçası olduğu için teşekkür ediyoruz. Toplumun her bireyi çocukların hakları konusunda bilinçlenerek bu mücadelenin bir parçası olabilir.” dedi.

Asya ve Sakarcan, 24 Eylül’de Çocuk Eğitim Akademisi katkıları ile Şaphane ilçesinde, 24 Eylül’de Tavşanlı Belediyesi katkıları ile Kütahya Tavşanlı ilçesinde, 25 Eylül’de Kütahya Belediyesi katkıları ile Kütahya Merkez ilçesinde, çocuklar ile buluşuyor.

İstanbul Üniversitesi Çocuk Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından desteklenen “Asya’nın Sakarcan’ı Ziyareti” tiyatro oyunu aile içi farkındalığın oluşması hedefiyle bugüne kadar yerel belediyeler, milli eğitim ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile 35 etkinlikte çocuklar ile buluştu.

Yerel belediyeler ile görüşmelerinin devam ettiğini belirten Kap, çocuk hakları doğrultusunda çocukların ve toplumun güçlenmesi için oyunların mümkün olan her il ve ilçede çocuklar ile buluşmaya devam edeceğini vurguladı

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *