BARİ BUNA MUHALEFET ETMEYİN

684

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı sosyal konut projesi ” İlk evim ilk işyerime hakikaten çok büyük ilgi var. Halkımızın gösterdiği bu yoğun ilgi sanki birilerini rahatsız etmiş gibi. Mesela CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ” Bu proje bitmeyecek. Boş toprağa yalan harcı döküyorlar” sözü gibi. Binlerce kişiyi ev ve işyeri sahibi yapacak, binlerce insan çalışacak, piyasalar hareketlenecek bu önemli projenin desteklenmesi gerekirken ne yazık ki köstek olanlar var. Muhalefetin görevi toplumsal fayda sağlayan projeleri kösteklemek değil eksiklikleri ve sıkıntılı yanları varsa onları dile getirerek çözümüne destek olmalarıdır. Ben kendilerine buradan bir tüyo vereyim. Eve en çok ihtiyacı olan asgari ücretlilerin daha fazla zorlanmaması için taksitlerde indirim yapılması gerekiyor. İşte muhalefetimiz bunu gündeme getirerek ciddi gayret göstermeleri kendileri açısından daha hayırlı olacaktır. Lakin Kılıçdaroğlu ülkemizin en büyük toplu konut projesinin yürümeyeceğini ifade ederek, ” Bu proje bitmeyecek. Boş toprağa yalan harcı dökülüyor” diyerek eleştiriyorlar. Allah’tan ki sadece eleştiriyorlar. Geçmişte yaptıkları gibi temel söküp Ankara’ya getirmiyorlar. Çünkü onu da yaptılar.

Evet, sembolik olarak atılan öneli bir fabrikanın temelini söküp Ankara’ya getirdikleri o hadiseyi bende hatırlıyorum. Eksik anlatabilirim düşüncesiyle bunu 12 Nisan 2022 tarihli Yeni Şafak gazetesinden Tamer Korkmaz’ın ” Erbakan, CHP’li senatöre ne demişti “başlıklı yazısından aktarayım. ” Biz temel atarız, siz temel sökersiniz! Bizim, o fabrikayı yapmak için o temele ihtiyacımız yok. Ama sizin var. Çünkü sizin temeliniz yok. ” Rahmeti Necmettin Erbakan, 1976’da TBMM’de CHP’nin Erzincan Senatörü Niyazi Ünsal’a aynen böyle demişti! Erbakan’ın, Birinci MC ( Milliyetçi Cephe ) Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olduğu dönemden bahsediyoruz. Peki, bu ibretlik sözler… Hangi olaya binaen sarfedilmişti?

” TEMEL REİS” ANLATIYOR. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ” Son Tanık ” adlı hatıra kitabında …Kendisiyle nehir söyleşiyi yapan Mustafa Yılmaz’ın ” O dönemde, atılan temellerin sahte olduğunu iddia edenler çıkmıştı” demesi üzerine ,o bahsi şöyle anlatıyor: ” Erbakan Hoca’yı hayalcilikle suçlayanlar oldu… CHP’nin Erzincan Senatörü Niyazi Ünsal vardı. Erbakan, Erzincan’da Taksan Takım Tezgâhları Fabrikası’nın temelini atmıştı. Tabii sembolik bir temel; bugün de temel atma törenleri sembolik olarak yapılır. Bu işin tören kısmıdır, ama ondan sonra fabrika ilerler… İşte, CHP’li senatör temel atma töreninin hemen ardından o sembolik temeli alıyor, arabasının bagajında TBMM’ye getiriyor… Bütün basını topluyor: Sembolik betonu gösterip ‘    işte Erbakan’ın attığı temel bu! Diyor. ( 11 Temmuz 1976) Medya epey gündem yapmıştı bu olayı: dalga geçmeye kalkmışlardı… Sonra ne oldu? Fabrika’nın, Kayseri’ye taşınması gündeme geldi. Aynı Niyazi Ünsal bu sefer de ‘ Fabrika Erzincan’ın hakkıdır. Cesedimi çiğnemeden götürmezsiniz’ diye eylem yaptı! Şimdi, o fabrika Kayseri’de… Yanılmıyorsam, 2003’te özelleştirildi… Ortadoğu’nun en büyük fabrikalarından biri, yüzlerce istihdam sağlıyor…

MÜTHİŞ CEVAP. Karamollaoğlu, söyleşinin devamında Erbakan’ın CHP’li Niyazi Ünsal’ın çıkardığı iş bu gürültüye karşı ” müthiş bir konuşma yaptığından da söz ediyor: Erbakan şöyle demişti: ” İşte sizinle bizim aramızdaki fark budur. Biz temel atarız, siz temel sökersiniz. Bizim o fabrikayı yapmak için o temele ihtiyacımız yok. Ama sizin var. Çünkü sizin temeliniz yok.” Erbakan Hoca, Niyazi Ünsal hakkında ‘ devletin temelini çalma ‘ suçlamasıyla sembolik bir dava açmıştı…”Bu alıntıdan sonra benim Cennet mekân Erbakan Hocaya ve Niyazi Ünsal’a rahmetler dilemekten başka diyecek bir şeyim yok. Sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *