ÇEYREK ASIRLIK HİKÂYE..

524

Anadolu da gazetecilik yapmak öyle dışarıdan göründüğü kadar basit ve kolay değildir.

Günlük, haftalık, aylık da olsa..

Kolay değildir.

Her işte olduğu gibi gazete çıkartmanın da mesai mefhumu olmayan, fedakârlık isteyen kendine özel zorlukları, sorunları var.

Yazın sıcağında.. Kışın ayazında.. 

Karın, yağmurun altında.. Gecenin bir yarısında, tehlikenin tam ortasında.. Bir sonraki gün için taze haber peşinde hep koşturmaca.

Zahmetli bir meslek.. Vesselâm.

                        ☆☆☆

Sürekli artan maliyetler..

Gelişen ve değişen teknoloji ile ortaya çıkan dijital medya  geleneksel /yazılı/ basın mücadelesi baş döndürüyor.  Ulusal ve yerel gazetelerin aynı zamanda internet sayfalarının da olması gerekiyor. Var da.

Ulusal basındaki bazı gazeteler yazılı baskı sisteminden çıkıp dijital / internet gazeteciliğine dönmeye başladı bile. Dünyada da örnekleri olduğu biliniyor.

Hele bir de; bir tas çorbaya 9 kaşık sallanan sofradaysanız aç kalkmamanın yolunu bulmak mecburiyetindesiniz.

                       ☆☆☆

Yayın hayatında geçen 25 yıl..

Kütahya ‘ nın  gözü, kulağı, söyleyen dili olma iddiasıyla 19 Eylül 1997 ‘ de yayın hayatına merhaba diyen Yeni Kütahya Gazetesi düzeyli yayın anlayışıyla 25. Yılına erişmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Kütahya’nın  çeyrek asra ulaşan yolculuğunda emeği geçen, katkısı olan bir çok değerli ismi görüyoruz.. Osman Can, Bilâl Cicavoğlu.. Uzun yıllar gazetenin sahipliğini yürüten merhum Ahmet Yaylıoğlu, oğulları Mehmet ve Önder Yaylıoğlu.. Yine yıllarca başarıyla Yazı İşleri Müdürlüğünü yürüten Atilla Coşkun.. Şu an Gazete KIRKÜÇ’ ün Yazı İşleri Müdürü Bünyamin Çapkulaç..  Yeni Kütahya Gazetesinin geçmişte olduğu gibi şimdi de Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan Merve Ergün.. Ve yine geçmişte gazete bünyesinde yer alan Tuncay Varol, Ahmet Emre Özevren.. Zaman zaman köşe yazılarını ilgiyle takip ettiğim Mehmet Karabekir Hoca ve Alaattin Uygun.. Gazetenin her şeyinde emeği olan Güngör Çankaya. Her zaman hatırlanacak ve unutulmayacaklardır.

İsimlerini unuttuğum, yanlış ve eksik yazdıklarım olduysa anlayışla karşılamalarını ve bir kastın olmadığını bilmelerini isterim.

                            ☆☆☆

Yeni Kütahya Gazetesi yayın hayatına başladığı günden itibaren keyifle okunacak bir gazete sunmanın gayreti içinde.

Bu vesileyle Ziya Sağlam yönetiminde, Yazı İşleri Müdürü Merve Ergün,  koordinasyonda Ahmet Oruç, Neşe Çapgulaç, Güler Sağlam ve baskısından dağıtımına kadar tüm ekibi kutluyor, Yayın yolculuğunda Çeyrek Asrı geride bırakan Yeni Kütahya Gazetesine  başarılarla dolu nice  yıllar diliyorum.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *