ARTIK UYGULANMAYACAK!

1239

İMO Kütahya Temsilciliğinin aldığı kararla Kütahya’da taş kolon zemin iyileştirmesi projeleri, taş kolon imalatının TSE standartlarında bulunmaması nedeniyle doğrudan reddedilecek. İMO Kütahya, yayınladığı haberle yanlış uygulanan yöntemin deprem anında yarattığı tehlike hakkında kamuoyu oluşturan Gazete Kırküç’e de teşekkür etti

DOĞRUDAN REDDEDİLECEK

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kütahya Temsilciliğinin 16 Eylül 2022 tarihinde düzenlendiği ve tüm yapı denetim firmalarının katılımının sağlandığı yapı denetim komisyonu toplantısında; “17 Eylül 2022 tarihi itibariyle taş kolon zemin iyileştirmesi projeleri, taş kolon imalatının TSE standartlarında bulunmaması nedeniyle doğrudan reddedilecektir” kararı alındı.

İMO Kütahya Temsilciliği Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada “Yapı denetim yönetmeliğine göre uygulanan tüm imalatların ilgili standartlara uygun bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu nedenle taş kolon zemin iyileştirme yöntemi zaten çevre illerde uygulanmamaktadır. Şehrimize hayırlı olmasını gönülden temenni ediyoruz.”

DİK DURUŞUYLA DESTEK VEREN GAZETE KIRKÜÇ’E TEŞEKKÜR

“Bu kararın alınmasındaki süreçte dik duruşlarıyla bize destek veren Çam Yapı Denetim, Uzman Yapı Denetim, Ladin Yapı Denetim, Mesnet Yapı Denetim, Han Yapı Denetim, Özkalkan Yapı Denetim, Detay Yapı Denetim, Hedef Yapı Denetim, Tekno Yapı Denetim, Dumlupınar Yapı Denetim firmaları, Jeoloji Mühendisleri Odası Kütahya Temsilcisi Yahya Daban ile Gazete Kırküç’e teşekkürlerimizle…” ifadelerne yer verildi.

Gazete Kırküç’ün 22 Ağustos tarihinde yayınladığı haberde İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilci Yardımcısı, İnşaat Mühendisi Emirhan Aydın’ın görüşlerine yer verilmiş yanlış uygulanan Taş Kolon Yönteminin Kütahya gibi bir deprem şehrindeki tehlikesini gözler önüne serilmişti.

10 BİNLERCE BİNADA HATALI UYGULANIYORDU

Kütahya’da 10 binlerce binaya hatalı şekilde uygulanan taş kolon imalatının zemini güçlendirmek şöyle dursun daha da zarar verdiğini belirten İnşaat Mühendisi Emirhan Aydın, “Bu şehrimiz için büyük bir sorun ve ne yazık ki büyük bir ihanet. Hatalı uygulanan bu yöntem deprem anında bizim işimize yaramayacak” uyarısında bulunmuş uygulamaya son verilmesi gerektiğini belirtmişti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *