‘BUGÜNLERİMİZİ, YARINLARIMIZI SİZE BORÇLUYUZ’

495

19 Eylül Gaziler Günü etkinliklerinde gazilere seslenen Vali Ali Çelik, “Bugünlerimizi, yarınlarımızı size borçluyuz. İyi ki varsınız” İfadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü, Kütahya’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ile Kütahya Muharip Gazileri Derneği’nin Kütahya Valisi Ali Çelik’e nezaket ziyaretiyle başladı.

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları, Valilik önünde devam etti. Zafer Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Mevlüt Çubuk günün anısına konuşma yaptı.

Daha sonra il protokolü ilk önce Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğlu ve üyelerini ziyaret etti. Protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı A. Asım Okat ve dernek üyelerini ziyaret ettiler. Gaziler ve şehit yakınlarıyla bir süre sohbet eden protokol, istek ve sorunları dinledi.

‘İYİ Kİ VARSINIZ’

Ziyarette konuşan Vali Ali Çelik “ Bugünlerimizi, yarınlarımızı size borçluyuz. Şanlı tarihimizin ebedi kahramanları gazilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadık”dedi. Anadolu coğrafyasında barınabilmek güçlü bir devlet ve inanca sahip olma gerekliliğinin altını çizen Vali Ali Çelik, “Ne zaman tereddüt eder de ayağınızı bir adım geri atarsanız tıpkı bundan önce yaşamış devletler gibi tarih sahnesinden silinirsiniz. Biz, geleceği kucaklayarak sonsuzluğa gidecek bir güç biriktiriyoruz. Bu gücün koşulu da millete, vatana, bayrağa ve inançlara sahip çıkacak bir nesil. Bunun en güzel örneği ise gazilerimiz. Allah, bu duygu ve inancı yüreğimizden hiç eksik etmesin; vatanı koruyacak irade hiç kaybolmadan nesiller boyu devam etsin. İyi ki varsınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan kahramanlarımıza sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum” diye konuştu.

Kutlamalara katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, bu onurlu gün dolayısıyla şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize de hayırlı yaşam diledi.

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programlarına; Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya AK Parti Milletvekili İshak Gazel, CHP Kütahya Milletvekili Fazıl Kasap, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Şaban Başoğlu ve dernek üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı A. Asım Okat, İl Protokolü ve dernek üyeleri ile gazi yakınları katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *