MUHTEŞEM BİR BAŞARI HİKÂYESİ YAZDILAR

581

Çamlıca köyünde Nazife Uslu ve arkadaşları tarafından bir yıllık uğraşı sonucu faaliyete başlayan kadın kooperatifi, Vali Ali Çelik’in katılımıyla resmen açıldı. Vali Ali Çelik ‘Çamlıca köyümüzün kadınları muhteşem bir başarı hikâyesi yazdı. Emeğini cesaretiyle birleştiren kadınlar, atıl binayı kooperatife dönüştürüp tek bir çatı altında buluştu.Ürünlerin, tüm Türkiye’ye ulaşması için de yanlarında olacağız’ dedi.

Çamlıcalı kadınlar köyde yetişen ürünlerini üretip, paketleyip, Türkiye ve dünya piyasasına sürmek için Antalya’daki Yedi Renk Kadınları Sosyal Dayanışma Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayten İnce ile iş birliği yaptı. Kütahya Domaniç Çamlıca Üretici Kadınlar Kooperatifini de kuran kadınlar, ellerinde fırçalar, mallalar ile çalıştıkların binalarına kavuştu. Bina açılışına Kütahya Valisi Ali Çelik ve ilçe protokolü katıldı.

ÖYLE BİR DESTEK İSTEDİLER Kİ VALİ HAYIR DİYEMEDİ

Çamlıca’da bir araya gelen 18 kadın eşlerinin maaşlarıyla, bileziklerini, yüzüklerini satarak ve bizzat kendileri çalışarak kısa sürede kooperatif binasını tamamladı.

Bu durumu açılışta Vali Ali Çelik’e anlatan kooperatif üyesi Fatma Doğan, “Bize biraz yardım edebilirmisin” dedi. Bunun üzerine “Nasıl bir yardım” diyen Vali Ali Çelik’e “Çok borcumuz var 70-80 bin lira kadar” deyince, Vali Çelik’te azimli ve içten konuşan kadınların isteğini geri çevirmedi.

“YA ÜRETEREK VAR OLACAĞIZ YA DA TÜKETEREK YOK OLACAĞIZ”

Açılışta konuşan Kütahya Valisi Ali Çelik, kadınların bir arada oluşturulacakları gücün çok değerli olduğundan bahsetti.

Kooperatifin ilçe adına ciddi anlamda bir kazanım olduğunu belirten Vali Çelik, “ Bugün sizlerle bir arada olmak benim için çok büyük önem arz ediyor. Özellikle Domaniç’te siz değerli kadınların bir araya gelmesi, ülkemizdeki üretim alanında katkı sunmak için bir arada olmaları ve burada bu kıvılcımın ateşlenmesi çok değerli. Ya üreterek var olacağız ya da tüketerek yok olacağız. Zaten her bir kadın ailesini var etmek, çocuğunu yetiştirmek, ayakta kalmak için ciddi bir emek ve üretimin parçası oluyor. Bir de ekonomik kalkınmanın bir parçası olduğu zaman onlara saygımız, minnetimiz ve duamız artıyor. İnşallah bugün burada başladığı gibi sevgiyle, emekle, bir arada ve birlikte olarak uzun yıllar köyümüze, ilçemize ve şehrimize hizmet eder. Diğer köylerimize de örnek olur” dedi.

DİĞER KÖYLERİMİZİNDE UFKUNU AÇACAK

İl Genel Meclis Üyesi Hüsameddin Doğan, “Bugün Domaniç’te bir ilki gerçekleştireceğiz. Kadın Kooperatifimizin açılışını yapacağız ve sadece Çamlıca değil diğer köylerimizin de ki kadınlarımızın da ufkunu açacak bir proje olacak. Sayın Valim yoğun programına rağmen bize zaman ayırdı. Özellikle kadınlarımız sayın Valimizin geleceğini duyunca gözlerinde kıvılcım çaktı. Allah razı olsun bu yoğun programınıza rağmen kırmadınız geldiniz” diye konuştu.

“BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Yedi Renk Kadınları Sosyal Dayanışma Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayten İnce’de, “Biz burada bir ilki başardık. Yedi Renk Kadınları Sosyal Dayanışma ve Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak Türkiye’de bakanlığın aracılıya ilk şube kuruluşunu gerçekleştirdik. Burada Nazife hanıma ve ekibine teşekkür ediyoruz. Ayrıyeten aynı köyümüzün içinde Domaniç Kooperatifini kurduk. 18 kişiden oluşan kadınların birbiriyle beraberce yaptıkları ürünleri bir araya getirdik. Herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *