ÜÇ YARIŞMA İÇİN SON TARİH BUGÜN

454

“Zanaat ve Halk Sanatları” temasıyla düzenlenen Kısa Film, İnsan ve Bayrak temasıyla düzenlenen Fotoğraf ve “Cumhuriyet” temasıyla düzenlenen Dijital Afiş yarışmalarında son tarih geldi

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağının “Zanaat ve Halk Sanatları (Crafts and Folk Art)” alanında “Yaratıcı Şehir” unvanına sahip Kütahya’da, Kütahya Belediyesi tarafından Kısa Film, Fotoğraf ve Dijital Afiş yarışması düzenleniyor.

TEMA ZANAAT VE HALK SANATLARI

Öğrencilerin zanaat ve halk sanatlarına ilgi, istek duymalarını sağlamak Kütahya’nın bu konuda ne kadar zengin olduğunu görerek bu zanaatları ve halk sanatların ne denli önemli olduğu hakkında edinimlerini kameraya yansıtmalarının hedeflendiği Kısa Film Yarışmasının konusu “Zanaat ve Halk Sanatları” olarak belirlendi.

Yarışmaya Kütahya iline bağlı tüm resmi özel tüm okullarda öğrenim gören öğrenciler ücretsiz olarak katılabilecek.

7-18 YAŞ ÇOCUKLAR KATILABİLECEK

Fotoğraf yarışmasının konusu ise “Bayrak ve İnsan”. Büyük Zaferin 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, yakın Tarihimizin en önemli kırılma noktası olan, Mehmetçiğin elinden sancağının düşmediği, büyük zaferin kazanıldığı bu topraklarda binlerce şehidimizi minnetle anmanın hedeflendiği yarışmaya Kütahya ve İlçelerinde ikamet eden ve 7-18 yaş aralığındaki çocuklar katılabilecek.

CUMHURİYET AFİŞLERE YANSIYACAK

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen Dijital Afiş Yarışmasına “Cumhuriyet Teması” ile Kütahya ve İlçelerinde ikamet eden ve 7-18 yaş aralığındaki çocuklar katılabilecek. 

Yarışmaya katılacak eserlerin Kütahya Belediyesi Kültür Müdürlüğüne Teslimi İçin Son Tarih bugün.

Yarışmalarda birinci olan eser sahibine 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin ve 500 TL’lik iki mansiyon ödülü verilecek.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *