DAĞITILAN TOHUMLAR İÇİN HASAT ZAMANI DESTEK DEVAM EDECEK

466

Geçtiğimiz Ocak ayında tarımsal üretim yapan mahallere dağıtılan tohumların hasat töreninde konuşan Başkan Işık, önümüzdeki yıl da desteklerin süreceğini belirtti. Pandemi döneminde 250 bin adet sebze fidesi dağıtıldığını da hatırlatan Işık, çalışmalardan büyük verim alındığını da ekledi

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi’nin çiftçilere destek amaçlı dağıttığı yem bitkilerinin hasat etkinliğine katıldı. Başkan Işık, yapılan hasadın hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti.

400 BİN TL’LİK BÜTÇE

Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 26 mahallede çiftçilik faaliyetlerine devam eden Kütahyalılara destek olmak amacıyla dağıtılan tohumların hasat zamanı geldi. Siner Mahallesi’nde gerçekleşen hasat etkinliğine katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “28 Ocak 2022 tarihinde, üreten hemşehrilerimize katkı sağlamak amacıyla tohum desteği kararı almıştık. O günkü değeri 400 bin lira olan bir bütçeyle, Tarım İl Müdürlüğü’ne kayıtlı olan çiftçilerimize bu desteği vermiştik. Yonca için her biri 10 kilogramlık 286 torba, mısır için 50 kilogramlık 211 torba, yulaf için 50 kilogramlık 173 torba ve fiğ tohumu için 25 kilogramlık 234 torba tohum dağıttık. Üreticilerimiz bunları değerlendirdiler ve çok da güzel verim aldıklarını söylediler. Bugün de hasat için birlikteyiz.” Dedi.

‘250 BİN SEBZE FİDESİ DAĞITTIK’

Memleketin tarımsal üretime ihtiyaç duyduğu bir dönemde her tohumu değerlendirerek hasat dönemine getiren tüm çiftçilere teşekkür eden Başkan Işık, “Bu mahallelerimiz, Kütahya’da hayvansal üretimi öne çıkararak, et ve süt ürünlerini üreten insanlarla dolu. Kütahya’da, belediye olarak, ilk kez kendi sınırları içerisindeki üreticilere destek vererek bir proje başlattık. Pandemi döneminde 250 bin adet sebze fidesi dağıtarak bu işe başlamıştık. Geçen yıl üreticilerimizden gelen talep doğrultusunda fide yerine tohum dağıtarak bu projeyi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda da talebin gelmesi durumunda üreticilerimize desteğimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

‘NE YAPSAK AZ KALIR’

Pandemi döneminde tarımın kıymetinin bilinmesinin mutluluğunu dile getiren Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, “Çiftçilerimiz için ne yapsak az kalır, her şeyi fazlasıyla hak ediyorlar” dedi.

Pandemide zor günler geçiren çiftçiler için destek sunan çalışma için teşekkür eden Muhtarlar Derneği Başkanı ve Siner Mahallesi Muhtarı Kadir Mandal, projenin devamının gelmesini diledi.

Yapılan hasat etkinliğine Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Murat Arık, Ertuğrul Cevahir MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, köyden mahalle olan mahallelerin muhtarları ve çiftçiler katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *