KÜTAHYALI ÖĞRENCİLER DESTEK BEKLİYOR

541

Başarılı Örnekler Sergisi Ödüllerinde Ahteri İmam Hatip Ortaokulu “Nerede O Eski Ramazanlar? İşte Burada!” adlı projesiyle, Fatih İmam Hatip Ortaokulu” İleri Dönüşümle Doğada Sanat” projesiyle yarışıyor.  Kütahya’yı temsil eden okullara destek vermek amacıyla oy kullanmak için son tarih bugün.

İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi Ödülleri için oylama bugün sona eriyor. Değerler Eğitimi Kültür, Sanat ve Spor alanlarında Kütahya’dan iki okulun projeleri şehirden destek bekliyor. Proje videolarına erişmek ve oy kullanmak “http://dogmprojeler.meb.gov.tr/ArgePuanlama.asp” web sitesine tıklayarak mümkün.

İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi Oylaması Ar-Ge ve Proje Uygulamaları, Kültür, Sanat ve Spor, Değerler Eğitimi, Kurumsal Kapasite ve Akademik Gelişim olmak üzere 4 tematik alanda yapılıyor.

‘O ESKİ RAMAZANLAR’ İŞTE BURADA

İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi oylamasında Ahteri İmam Hatip Ortaokulu’ nun ”Nerede O Eski Ramazanlar? İşte Burada!” adlı projesi de yarışıyor.

Değerler Eğitimi Tematik Alanında yarışan Kütahya / Ahteri İmam Hatip Ortaokulu’ nun ”Nerede O Eski Ramazanlar? İşte Burada!” projesi kapsamında ortaokul öğrencileri, 33 farklı etkinliğe imza attı. Ahteri İmam Hatip Ortaokulu Proje Yürütücüsü Kerem Türkürersin, Ramazan ruhunu yansıtan etkinlikler kapsamında 5 farklı değerin anlattığını ifade etti.

Öğrenciler, zimem defteri uygulaması, gölge oyunları, güllaç ve ramazan pidesi yapımı ve daha pek çok uygulama ile ramazan ruhunu yaşattı.

İLERİ DÖNÜŞÜMLE DOĞADA SANAT

Fatih İmam Hatip Ortaokulu’nun ” İleri Dönüşümle Doğada Sanat” adlı çalışmasına ise 300 öğrenci katıldı. Öğrencilere küresel ısınma, iklim değişikliği,  kaçak avlanma sonuçları hakkında bilgi verildi. Doğayı nasıl korumalıyız? sorusundan doğan projede atıklar sanatla değerlendi.

Geri dönüşüm malzemeleri ile nesli tükenmekte olan hayvanlar model alınarak sanatsal ürünler ortaya konuldu. Ortaya çıkan eserler Çevre Günü etkinliklerinde sergilendi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *