‘KÜTAHYA BİR DÖNÜM NOKTASINDA’

470

Salgın sonrası dünya siyasetinde Türkiye’nin yatırımcı çekebileceğini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya’nın coğrafi konumu ile bu yatırımları şehre çekmede bir dönüm noktası yaşadığını vurguladı. Özortaç, ilk kez KUTSO’nun gündeme getirdiği Çanakkale Köprüsü’nün de Kütahya’ya lojistik avantaj yarattığına değindi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen Eylül ayı olağan meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılacak seçimlerin öncesinde, dönemin son meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Özotraç, Kütahya’nın Covid-19 salgının çok fazla zayiat vermeden atlattığına değinerek büyük bir özveri ile ürettiklerini  imkânları içerisinde, işten çıkarmaların hemen hemen hiç olmadığını belirtti.

Covid-19 sonrası dünya siyasetindeki gelişmelerle Türkiye’nin coğrafi konumu, işgücü, lojistik imkânları ile dış yatırımcıları çekebileceğine değinen Özotraç, Türkiye’de yapılacak yatırımlarda, körfezde bulunan şehirlerin doyduğunu ve pahalı hale geldiğini; Kütahya’nın coğrafi konumu ile bu yatırımları şehre çekmede bir dönüm noktası yaşadığını vurguladı.

‘ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜ İLK KEZ BİZ SÖYLEDİK’

Kütahya’nın lojistik bakımdan iyi bir noktaya gelmesinin Çanakkale Köprüsü’nün avantajına değinen Özotraç, Nafi Güral ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Harlek Otel’de misafir ettiklerinde O Çanakkale Köprüsü ile ilgili hususları da içeren bir dosya sunduklarını ifade etti. Özotraç, “Böylece, Çanakkale Köprüsünü ilk gündeme getiren Odamız olmuştur. Çanakkale Köprüsünün ve Balıkesir-Kütahya arasındaki duble yolun yapılması, Ankara-İzmir otobanının, Altıntaş ilçemiz kavşağından geçiyor olması, Türkiye’de yatırım yapacak yabancıların da dikkatini çekmektedir Çandarlı Limanı bitirildiğinde, aynı zamanda Ankara-İzmir otobanı da neticelendiğinde, Kütahya’daki yatırımcılarımızın, Çandarlı Limanına ve İzmir’e ulaşmaları, iki buçuk saat gibi bir sürede olacaktır. Bu da son dönemde lojistiğin çok pahalı hale gelmesinden dolayı önemlidir, Kütahya’nın konumu ve yatırım yapılabilir bir yer olması için öncelik kazandırmış durumdadır.” Şeklinde konuştu.

KUTSO’nun gayretleri ile Türkiye’de ikinci pozisyona itilen endüstri meslek liselerine, çok ciddi bir itibar kazandırıldığına vurgu yapan Özotraç, TOBB tarafından, KUTSO gayretleriyle, Kütahya OSB’de açılan Endüstri Meslek Lisesi’ndeki 102 kontenjana, 1000’in üzerinde öğrenci müracaatı olduğunu belirtti. Özotraç, “KUTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve diğer meslek liselerinde de, mesleki eğitimle ilgili yaptığımız çalışmaların güzel sonuçları alınmış, iyi puanlarla bu okullara da öğrenciler alınarak, kontenjanlar dolmuştur. Bu gayretli çalışmaların ilerleyen günlerde daha iyi noktalara taşınabileceğine, sanayicilerimizin aradıkları nitelikli insan kaynağının oluşması için büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.” Dedi.

‘NE GÖREV VERİLİRSE YAPARIM’

Beş dönemdir KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral ile birlikte çalıştıklarını belirten Özotraç, “Üç dönem başkan vekilliği, bir dönem meclis başkanlığı, bu son dönemde ise yönetim kurulu başkanlığında görev yaptım. Bu imkânları bize uygun gören, başta Sayın Nafi Başkanımıza, bütün meclis üyelerimize ve meslek komitesinde yer alan arkadaşlarıma tekrar şükranlarımı sunuyorum. TOBB nezdinde, diğer oda ve borsalar arasında, tüm ülkemizde Odamıza, Kütahya’mıza itibar kazandıran, bize vizyon açan, öncü olan Nafi Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hakikaten burası şerefli, onurlu bir yer, bunun kıymetini bilmemiz gerektiğine inanıyorum. Burada hizmet etmek için, gerekli yerlerde bulunmak, görev almak icap edebilir. Önümüzdeki dönem, yani yeni seçimlerden sonra, uygun görülürse, odamız meclisinde tekrar vazife almaya ve bana verilecek her türlü görevi yapmaya gayret sarf edeceğim.”dedi. 

KUTSO’nun kültür, sanat ve eğitim hayatına önemli katkılar sağlayacak çalışmalar da yaptığını söyleyen Özotraç, “Beyaz Kitap”, “Rengarenk Kütahya”, “Türkçe’nin Sırları”, “Kütahya Sanatçıları”, “Ergun Çelebi ve Kütahya Mevleviliği”, “Kütahya Defterleri” kitabının eğitim ve kültür hayatına kazandırıldığını belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *