SEÇİM SATH-I MAİLİ..

403

 Haziran 2023 Seçimlerine 9 ay kaldı.

 Hissedilmiyormuş gibi görünse de artık seçim sath-ı mailindeyiz.

Meydanlar hareketli, gündem ısınıyor.

İstisnasız bütün ülkelerde Pandemi, Rusya- Ukrayna savaşı, uzak doğuda Çin’le yaşanan gerginliğe bağlı olarak ekonomi, enerji ve gıda krizi sürerken;bazı ülkelerin de bu köyün ağası benim edasıyla uzak ve yakın coğrafyalardaki yaraları sürekli kaşıması gündemin hararetini daha da artırıyor.

                             ☆☆☆

TBMM’nin 1 Temmuzda başlayan 3 aylık tatili 1 Ekimde yeni yasama dönemiyle sona eriyor.  Bu 3 aylık arada bütün siyasiler sahaya inerek il il, ilçe ilçe, köy köy, mahalle ve mezraları.. Şehirlerde çarşı pazarı, esnafı, iş yerlerini, cadde ve sokakları adım adım, ev ev dolaşarak seçmenle bire bir, yüz yüze saha çalışması yaptı. Hafta sonları ve özel günler fırsat bilinerek mitingler yapıldı, yapılıyor.

Seçmen için de bulunmaz bir fırsat oldu.

Derdini, talebini seçtiği vekiline ve ya  parti temsilcilerine doğrudan aracısız anlattı, iletti, söyledi.

Eleştirisini de yaptı.

Türkiye’de bu saatten sonra /doğal olarak/ dost ve aile meclislerine varıncaya dek, temposu devamlı yükselen siyaseti ve seçimi konuşuyor olacağız.

Bu da demokrasinin en güzel yanı. Değerini bilmek lâzım.

Siyaset risk alır, “hata” götürmez !

İster genel seçim, ister yerel seçim fark etmez siyasetin bünyesi hatayı kaldırmaz.

Listeleri oluşturan aday profilinden vaatlere.. Halkın değer yargılarından talep ve beklentilerine.. Hayatın gerçeklerinden uygulamalara kadar her şey belirleyici ve önemlidir.

Mevzuyla alakalı bizzat yaşadığım bir hatıram var. Buradan sizlerle paylaşmak isterdim. Lâkin hem yazıyı uzatmak, hem de sizleri sıkmak istemem. Nasip olursa başka bir zaman inşaallah.

Yazımızı 9.ncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’ in meşhur sözüyle noktalayalım: Siyasette 24 saat uzun bir süredir.

Sağlık ve esenlikler dilerim.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *