KÜTAHYA KABUĞUNU TEKSTİLLE KIRACAK

803

Kütahya Belediyesi ve SİMPAŞ dünya çapında ses getirecek tekstil firmasının adımını Kütahya’da attı. Yıllardır atıl durumda olan üç binada ürettikleri iç çamaşırlarının kurumsal bir firmanın tüm ihtiyacını karşıladığına değinen Kürşad Eğitmenoğlu, “Kapımız sürekli çalıyor. Kütahya tekstil de bir numara olacak” dedi.

Kütahya Belediyesi ve Simpaş A.Ş. katkılarıyla Kütahya tekstilde dünya devi olmak için ilk adımı attı.

SİMPAŞ A.Ş. Genel Müdürü Kürşad Eğitmenoğlu ve kadın dayanışmasına verdiği önemle dikkat çeken Başkan Işık’ın eşi Fatma Işık, Kütahya Belediyesi sayesinde hayata geçirilen Kütahya’ya tekstilde dünya çapında söz söyleme imkanı sunacak tesisi inceledi.

ATIL BİNALARDAN DÜNYA DEVİ ÇIKACAK

Kütahya Belediyesi ve Simpaş A.Ş. katkılarıyla Kütahya tekstilde dünya devi olmak için ilk adımı attı. Fuar Alanındaki atıl binalarda başlayan üretim süreci hakkında bilgi veren SİMPAŞ A.Ş. Genel Müdürü Kürşad Eğitmenoğlu, Kütahya Belediyesi şirketi Simpaş’ın senelerdir atıl durumda olan binaları tekstilde üretim yapılacak fabrika haline getirdiğini belirtti.

ÜRÜN TALEPLERİNİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Tekstilde dünya çapında söz söyleyebilecek tesiste büyük kurumsal firmalara satışı yapılan iç çamaşırları dikildiğini belirten Eğitmenoğlu, “Üretimimiz birkaç aydır devam ediyor. Ancak şu an burada yapılan ürünler, Türkiye’de en bilinen bir zincir marketin iç çamaşırı ihtiyacını karşılıyor.” Dedi. Eğitmenoğlu, başarıyla teslim ettikleri ürünlerin ardından birçok zincir marketin daha ürün talep ettiğine dikkat çekti.

İHRACAT MÜJDESİ GELİYOR

Şu anda 50 kadının istihdam edildiği tesiste yakın zaman da ev tekstili de üretileceğini dile getiren Eğitmenoğlu, hedefledikleri büyüme ile en az 1000 kadının daha istihdam edileceğini vurguladı. Yakın zamanda İtalyan bir firma ile ihracat müjdesi de vereceklerini belirten Kürşad Eğitmenoğlu, “Kütahya tekstil de bir numara olacak, kabuğunu kıracak.” Şeklinde konuştu.

‘ANADOLU’YA KAYAN ÜRETİMDEN PAY ALMALIYIZ’

Anadolu’ya kayan üretimde pastadan pay sahibi olmak için ne yapabiliriz diye düşündüklerini ifade eden Kürşat Eğitmenoğlu, Başkan Işık ile yaptıkları istişareler sonucunda Kütahya’nın konumu sayesinde de dikkat çeken sektörün tekstil olduğuna değindi. Kürşad Eğitmenoğlu,  “Başkanımıza fikrimizi sunduk. Dedi ki “Yatırım maliyeti nedir? Çok da büyük meblağlarla kurulmadı, yerimiz zaten hazırdı. Deneyelim dedik. Başkanımızın vizyonuyla üretime başladık sağ olsun destekledi bizi, ne istesek iki etmiyor ne istesek hızlandırıyor.” İfadelerini kullandı. 

Belediyemizin bir projesi ile binaların, Türkiye’ye büyük firmalara üretim yapacak bir fabrika haline geldiğine değinen Eğitmenoğlu, şu an kapasitelerinin sınırlı olduğunu üretim kapasitesini artırmanın bir süreç gerektirdiğini belirtti.   

‘KAPIMIZ SÜREKLİ ÇALIYOR’

Yakın zamanda bir ihracat müjdesi de vereceklerini belirten Kürşad Eğitmenoğlu, İtalya’dan bir firma ile görüşmelerimiz sürüyor. Numunelerimiz yolladık. Firma hemen başlayalım dedi. Kapımız sürekli çalınıyor. Ama kapasitemiz şu an sınırlı tesis, daha büyük daha güzel işlerin başlangıcı olacak. Ciddi firmalarla anlaşmaları var. Çok yakın zamanda onların da duyurusu yapacağız. Bu küçümsenecek bir şey değil. Türkiye ve Kütahya için inanılmaz bir şey.” Dedi.

Kütahya tekstilde söz söyleyebilecek bir şehir olduğunun altını çizen Kürşad Eğitmenoğlu, “Çünkü Kütahya, Bursa ve İstanbul ile birlikte dokumacılıkta, nakışta Osmanlı Dönemi’nin kalbi imiş. Bir dönem bu yok olmuş. Kütahya Belediyesi bunu tekrar gündeme getirmek, tekstilde Kütahya’nın isim yapması için çabalıyor.” Dedi. 

‘KÜTAHYA TEKSTİL DE BİR NUMARA OLACAK’

Nakış atölyelerinin şehirde aktif bir biçimde var olması, kadınların bu alanda istihdam edilmesi ve yarışmalarda elde ettikleri ödüller ile şehrin tekstil alanında taşıdığı potansiyele dikkat çeken Kürşad Eğitmenoğlu, “Kütahya tekstil de bir numara olacak, kabuğunu kıracak.” Şeklinde konuştu. Kurulan tesisin aynı sektörde başka yatırımcıların da Kütahya’da üretim yapmasını sağlayacağına vurgu yapan Eğitmenoğlu,  şu ifadeleri kullandı: “Biz bu firmalarla konuşurken özellikle Kütahya’nın konumu üzerinde durduk . Ürünleriniz buradan her yere ulaşabilir dedik. Kütahya’nın geçmişte tekstille ilgisini, el emeğinin şehir için önemini anlattık.” Şeklinde konuştu. Kütahya insanının çalışkanlığı ve el becerisinin de katkı sağladığına değinen Eğitmenoğlu, “Porselene nakış yapan çini yapan insanın zaten eli yatkındır Kütahya’nın artısı bu yönden çok azla biz de bunu dile getirdik insanalar bize güvendi.” Şeklinde konuştu.

TEKSTİL YATIRIMCILARI KÜTAHYA’YA GÖZ KIRPTI

Tekstil üreticilerinin bu sayede Kütahya’da böyle bir yer olduğunun farkına vardığını dile getiren Eğitmenoğlu, şöyle dedi: “Firmaların dikkatini çektik amacımız oydu zaten. İstanbullu firmalar Kütahya’nın bu konudaki yeterliliğinin farkına varmaya başladı ve yavaş yavaş yatırım için buraya bakmaya başladı. Bu sayede ilk firma da 2. OSB’de yerinin tuttu, makinalarını koydu 300 kişilik de bir istihdam yaptı. Daha büyük istihdamlı yatırımcıları Başkanımız yakın zaman açıklayacak. Başkanımız sayesinde böyle bir şeye vesile olduk” 

Kütahya’nın kabuğunu kırma zamanının geldiğini belirten Kürşad Eğitmenoğlu, Şu an üç binada devam eden üretimin 5 bin metrekarelik bir alana geçip tek çatı altına toplanacağına değindi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *