KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN MEZUN OLMADAN İŞ TEKLİFİ GELİYOR

446

KSBÜ’nün sağlık eğitimindeki rekabete genç yaşında dahil olduğunu ifade eden Rektör Kavuncu, bunu erken fark ederek KSBÜ’yü tercih edenlerin avantajlı çıkacağını belirtti. Kavuncu ayrıca öğrencilerinin daha mezun olmadan iş teklifi aldığını söyledi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, KSBÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından gerçekleştirilen “Sağlıkta İnovasyon” programının ilk konuğu oldu. Türkiye’nin kendi koronavirüs aşısını üreterek bu anlamda dünyadaki en başarılı ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken Kavuncu, “Alt yapımızı daha önce kursak belki de ilk üreten biz olacaktık. Sıkışınca bu ülke kendi solunum cihazını dahi üretti. Aslında illa böyle sıkışmamıza ve krize girmemize gerek olmamalı.” Dedi.

Sağlık temalı bir üniversite olarak hedeflerini daha odaklı bir şekilde koyduklarını dile getiren Kavuncu, öğrencilerinin sahaya daha yetkin çıktığına da değindi. Kavuncu, “Örneğin Türkiye’de sadece iki yerde eğitimi verilen Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi Bölümümüz 40’a yakın mezun verdi. Öğrencilerimizin 10’u diplomasını almadan iş teklifi aldı. Diğerleri de hızlı bir şekilde iş bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİNİ TANIYAN REKTÖR

Şuan 4 bin 700 öğrencilerinin olduğunu açıklayan Kavuncu, tıp fakültesinde öğretim elamanına düşen öğrenci sayısının 3, diş hekimliğinde 7 olduğunu belirtti. “Ben bir rektör olarak üniversitedeki öğrencilerimizin adını ya da simasını biliyorum. Bu sağlık eğitiminde müthiş bir şeydir” dedi. Uygulamaya önem veren aynı zamanda öğrencilikte araştırma kültürünü yaymaya çalışan bir üniversite olduklarını vurgulayan Rektör Kavuncu, çok genç bir üniversite olarak sağlık eğitimindeki rekabetin içinde olduklarını ancak henüz bunu az sayıda insanın fark ettiğine değindi. “Bütçemiz sınırlı, ulusal kanallara reklam verecek gücümüz yok. İnsanlara bunu fark ettiremiyoruz” ifadelerini kullanan Kavuncu, KSBÜ’nün sağlık eğitimdeki gücünü erken fark edenlerin çok daha avantajlı olduğunu vurgu yaptı.

‘UZAKTAN TIP UZAK DEĞİL’

Sağlıktaki son teknolojiyi de yorumlayan Kavuncu, şöyle dedi: “Akıllı sistemler, yenilikçi tanı sistemleri ile bu mümkün. Uzaktan tıp artık uzak değil. Bugün eksik olan bir dişiniz yerine kendi kök hücrenizden protez değil kendi dişinizi kullanmanız bir hayal değil. Bugün girişimsel tıpta dışardan müdahale ile kanser tedavisi yapılabiliyor. Ki bu Kütahya’da yapılıyor şu anda.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *