VALİ ÇELİK VE BAŞKAN IŞIK VE YAYA GEÇİDİNİ KIRMIZIYA BOYADI: ‘HAYATA SAYGI DURUŞU’

552

“Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla düzenlenen farkındalık etkinliğinde Vali Ali Çelik ve Başkan Işık, ışıksız yaya geçidini kırmızıya boyadı. Yaya geçidi ve kavşak noktalarında gelirken sürücülerin hızlarını 30 km’ye düşürmesi gerektiğini belirten Vali Çelik, yayaları da her noktanın geçiş noktası olmadığı konusunda uyardı

81 İLDE EŞ ZAMANLI ETKİNLİK

Trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı düzenlenen farkındalık kampanyası Kütahya’da da hayata geçirildi.  

“Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, öğrencilerle birlikte ışıksız yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Şehit Çağlayan Irmak İlkokulu önünde düzenlenen farkındalık kampanyasında öğrencilere yaya geçidinin önemini anlatan Vali Ali Çelik, küçük yaşlarda trafik bilincinin yerleşmesinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Öğrencilerden ailelerini yaya önceliğine dair bilgilendirmelerini isteyen ve destek sözü alan Vali Ali Çelik, İçişleri Bakanlığınca başlatılan kampanya kapsamında yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekildiğini belirtti.

‘HIZ 30 KM’YE DÜŞÜRÜLMELİ’

Güvenli trafiğin sağlanması için yaya ve sürücülerin uyması gereken kurallara ve sorumluluklarına vurgu yapan Vali Ali Çelik, “Ortak yaşamı birlikte inşa edeceğiz” dedi.  Vali Çelik konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Maalesef yayalar hala kendilerini güvene alarak yaya geçidine adım atıyorlar, bu durumu düzeltmek bizim elimizde. Sürücülerimiz, Karayolları Kanunu hükmü gereğince yaya geçidi ve kavşak noktalarına gelirken hızlarını 30 km’ye düşürmeli.” Dedi.

‘YOLUN HER NOKTASI GEÇİŞ NOKTASI DEĞİL’

Yayaların her alanı, her noktayı geçiş noktası olarak değerlendirip yoldan karşıdan karşıya geçme refleksini ortaya koymasının da ciddi bir problem olduğunu belirten Vali Çelik, “Yolun her noktası geçiş noktası değil, yaya geçitlerinin varlığı bu anlamda bizlere güç katıyor. Bazen sürücü, bazen yayayız ve hayatı birlikte yaşıyoruz. Hayatın her noktasında olduğu gibi trafikte de birbirimizin haklarına saygı göstereceğiz. Bugün toplumsal farkındalık günü. Kazasız, belasız bir trafik akışı diliyorum.”

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı kampanyayla trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030’a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor. Farkındalık kampanyasına; Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *