‘İYİ NİYETLİ BULMUYORUM’

377

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışı hakkında konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, problemin yaşanmadığı bir özgürlüğü kanunla vermenin, bu özgürlüğün gün gelip kanunla geri alınabilmesine yol açacağına vurgu yaptı. Gazel, “Bu yaklaşımı iyi niyetli bulmuyorum” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Eğitim-Bir-SenKütahya 1 No’lu Şube’nin 7. Olağan Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu.

‘BASINA DEĞİL YALANA KISITLAMA’

Geçtiğimiz hafta çıkarılan dezenformasyon yasasına değinen İshak Gazel, CHP’nin dezenformasyon yasasında dahi dezenformasyon yaptığını belirtti. Yasanın ayrıntılarını paylaşan Gazel, “Halk arasında endişe, korku veya panik oluşturma saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Failin, suçu gerçek kimliğini gizlemek suretiyle veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkraya göre verilen ceza yarı oranında artırılır’ diyor. İkinci şart, halk arasında endişe, korku veya panik oluşturacak kastıyla hareket edilmesi lazım. Üçüncü şart kamu barışını bozmaya yönelik olması lazım. Dördüncüsü aleni bir şekilde yapılması lazım ve beşincisi de gerçeğe aykırı olması lazım. Yani yayılan haberin yalan olması lazım. Şimdi bu beş şart bir araya gelecek ve bir ceza kavuşturması olacak. Bırakın da yalan haberde bu kadar yayılmasın” dedi. Yasa ile basın özgürlüğüne değil yalan habere bir kısıtlama getirdiğini dile getiren Gazel, “Eğer CHP yalandan besleniyorsa, tabii ki bundan da rahatsız olacaktır. CHP yalandan besleniyor, onun için bu çıkan yasadan rahatsız. ” ifadelerini kullandı.

‘OLMAYAN PROBLEMLİ ÇÖZMEK İÇİN NEYİN KANUNU?’

CHP’nin başörtüsü kanunu teklifini de eleştiren İshak Gazel, önümüzdeki günlerde AK Parti gurubu olarak Anayasa taslağı hazırladıklarını açıkladı. Milletvekili Gazel, “Bu işin çilesini çekmiş, başörtüsü davasını kendisine ilke edinmiş, belki 20 yıl boyunca bu davanın mücadelesini vermiş Cumhurbaşkanımızın karşı 2 hafta önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir kanun teklifiyle ‘Ben başörtüsü problemini çözmek için bir kanun teklifi vereceğim” diyor. Zaten şu anda ortada hiçbir problem kalmamış, yani öğretmenlerimiz başörtülü bir şekilde, üniversite öğrencilerimiz eğitim, öğretim hayatına başörtülü bir şekilde devam edebiliyor. Başörtülü hakimlerimiz, savcılarımız, valilerimiz var. Yani ortada olmayan problem bir tarafa, bu işin kanunla çözülme niyetini de ben iyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyorum. Çünkü başörtüsü insanın insan olmasından kaynaklı tabii bir haktır. Kendi üzerinde bulundurduğu bir haktır. Bu özgürlüğü kanunla verirseniz eğer, bu ne demektir? Bunun neticesinde bu özgürlük bir gün gelir kanunla geri alınabilir demektir. Bu yaklaşımı iyi niyetli bir şekilde bulmuyorum.” İfadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘İyi niyetliysen, eğer samimiysen gel bunu Anayasada düzenleyelim, bundan sonrada böyle bir gündemi ne sen, ne de başkaları ortaya koysun’ ifadelerini hatırlatan İshak Gazel, şöyle dedi: “Önümüzdeki günlerde AK Parti gurubu olarak Anayasa taslağı hazırlıyoruz. Başörtüsünün artık özgür olacağı ve hiçbir şekilde gündeme gelemeyeceği bir değişiklikle inşallah CHP ve diğer partilerde destek verir ve meclis tarihinde en yüksek oy oranıyla Anayasa değişikliğini inşallah geçiririz diye dua ediyorum.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *