‘ÖNCE HASTALARIMIZA SONRA YURTDIŞINA’

1925

7 uzmanlık alanında hizmet veren KSBÜ Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde porselen ve zirkonyum protez üretimini kendi teknisyenleriyle yapacaklarını dile getiren Rektör Vural Kavuncu, “Hedefimiz önce kendi hastalarımızın protezlerini üretmek, sonrasında diğer ülkelere de protez ihraç etmek.” Dedi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Vural Kavuncu, KSBÜ Ağız Diş Sağlığı Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu.

HEKİM SAYISI ARTACAK

KSBÜ Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin 50 diş hekimi ile hizmet vermeye devam ettiğini belirten Rektör Vural Kavuncu, “15 yeni doktorumuz ile bu sayı 65’e ulaşacak. 7 uzmanlık alanında hizmet veren 71 Üniteli bir merkez haline geldi. 3. basamak tüm tedaviler yapılırken tümör gibi büyük ameliyatlar Çene Cerrahlarımızca Evliya Çelebi Hastanesinde yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

‘ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİNİ BAŞLATACAĞIZ’

Sağlık Turizm Belgesi sertifikasını alan merkezde Dijital panaromik röntgen, Ultrason, Bilgisayarlı Tomografi, Cad-Cam Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim gibi ileri teknoloji ile dijital tasarım, porselen ve zirkonyum protez üretimini kendi teknisyenleriyle yapacaklarını dile getiren Rektör Vural Kavuncu, “Hedefimiz önce kendi hastalarımızın protezlerini üretmek, sonrasında diğer ülkelere de protez ihraç etmek. Ayrıca termal ile diş hekimliğini birlikte pazarlayarak ilimizde uluslararası sağlık turizmini başlatmak. KSBÜ Ağız Diş Sağlığı Merkezi Kütahya’ya katkı vermeye devam edecek” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *