FELÇLİ KUZUYA YÜRÜTEÇ YAPTI

453

 Aslanapa ilçesine bağlı Abaş köyünde bir üretici, doğuştan engelli olduğu için arka ayaklarını kullanamayan kuzusu için kendi imkanlarıyla yürüteç yaptı.
Köy muhtarı Şaban Yeşil’in oğlu lise mezunu 20 yaşındaki Abdullah Yeşil, bir hafta önce dünyaya gelen kuzunun arka ayaklarını felçli olması sebebiyle kullanamadığını fark etti. Yeşil, bunun üzerine internetten bir araştırma yaparak kuzuya kendi imkanlarıyla yürüteç yaptı.
Plastik borular ve kullanılmayan bisikletin tekerleriyle yürüteç yapan Yeşil, kuzunun rahatlıkla yürümesini sağladı. Yeşil, “Kuzuya yürüteç taktırdığım zaman koşarak annesine gitti. Annesinin kuzusunu koklaması beni çok duygulandırdı ve çok mutlu oldum. Kuzunun böyle dünyaya gelmesi sizleri üzdü ancak, yürüdüğünü görünce üzüntümüz yerini sevince bıraktı. İnşallah bu kuzumuz sağlıklı bir şekilde büyür” dedi.
Yeşil, kuzunun felçli ayaklarının tedavi için veteriner kontrolünde tedavisinin sürdüğü sözlerine ekledi.

KÜTAHYA’NIN ASLANAPA İLÇESİNE BAĞLI ABAŞ KÖYÜNDE BİR ÜRETİCİ, DOĞUŞTAN ENGELLİ OLDUĞU İÇİN ARKA AYAKLARINI KULLANAMAYAN KUZUSU İÇİN KENDİ İMKANLARIYLA YÜRÜTEÇ YAPTI. (HÜSEYİN EFE/KÜTAHYA-İHA) Kütahya’nın Aslanapa ilçesine bağlı Abaş köyünde bir üretici, doğuştan engelli olduğu için arka ayaklarını kullanamayan kuzusu için kendi imkanlarıyla yürüteç yaptı.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *