SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN BİN 902 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ; 433 BİN 634 SEÇMEN OY KULLANACAK

132

Kütahya genelinde 433 bin 634 seçmenin, Bin 709 sandıkta oy kullanacağını ifade eden Vali Musa Işın, seçim güvenliği için bin 902 personel görevlendirildiğine değinerek “Tedbirlerimizi aldık ve almaya devam ediyoruz.” Dedi.

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla düzenlenen İl Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Musa Işın’ın başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Vali Işın toplantıda yaptığı konuşmada, “Seçimle ilgili inşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan, kazasız ve belasız bir süreç geçireceğimize inanıyoruz. Tedbirlerimizi aldık ve almaya devam ediyoruz. Temennimiz, ilimizde herhangi bir vukuat, üzücü bir hadise meydana gelmeden 31 Mart’ı tamamlamaktır” ifadelerini kullandı.

BİN 709 SANDIK KURULACAK

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Kütahya genelinde 433 bin 634 seçmen, toplam 1709 sandıkta oy kullanacak.

Seçim güvenliğinin sağlanması ve huzur içerisinde gerçekleştirilmesi için ise 1002 İl Jandarma Komutanlığı personeli ile 910 İl Emniyet Müdürlüğü personeli olmak üzere toplamda 1912 güvenlik personeli görev alacak.

Seçim günü, öncesi ve sonrasında alınacak tedbirlerin ele alındığı toplantıya; vali yardımcıları, kaymakamlar, kolluk amirleri ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *