TÜRKİYE’NİN EN MODERNİ OLACAK

414

1. Etabında çalışmalar başladığı Küçük Sanayi Sitesi hakkında konuşan Başkan Işık,  “İlk etapta 530 iş yerinin yapılacağı proje Türkiye’deki en modern sanayi sitesi projesi olarak şehrimize kazandırılacak” dedi.

2012 yılında çıkarılan Bakanlar Kurulu kararıyla riskli bölge ilan edilen mevcut Kütahya Küçük Sanayi Sitesi esnafının öncelikli olarak yararlanacağı Küçük Sanayi Sitesi’nin 1. Etabında çalışmalar başladı. TOKİ tarafından yapılan ihale sürecinin tamamlanmasıyla yüklenici firma görevlileri, İnköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bölgede ilk çalışmasını gerçekleştirdi.

1. etaptaki toplam 530 iş yerinin imalatına başlandığını belirten Başkan Işık, “650 günlük bir süre içerisinde bu etabın bitirilmesi hedeflendi. TOKİ Başkanlığı, Esnaf Odaları Birlik Başkanlığımız ve Kütahya Belediyemiz ile birlikte yaptığımız protokol kapsamında mevcut sanayi sitemizde iş yeri bulunan veya kiracı olarak bu işi fiilen en az bir yıl yapan hemşehrilerimize başvuru hakkı tanındı. Bu süreçte toplam 530 hemşehrimizin talepleri doğrultusunda proje gerçekleştirildi. Şu anda bu proje, Türkiye’deki en modern sanayi sitesi projesi olarak şehrimize kazandırılacak.” İfadelerini kullandı.

‘ŞEHRİN GİRİŞİ SANAYİ İLE DONATILACAK’

İkinci ve üçüncü etaplar için de imalat süreci devam ederken TOKİ ve Esnaf Odaları Birliği ile yapılacak görüşmeler ışığında talep toplanacağını belirten Işık, “30 Ağustos 2. Organize Sanayi Bölgesinin de yaklaşık 2 milyon metrekare genişleme alanını meclisimizden çıkardık. Onunla ilgili işlemler de sürüyor. Aynı şekilde 1. Organize Sanayi Bölgemiz için 2 buçuk milyon metrekare genişleme kararını aldık, imar tadilatlarını yaptık. Şehrimizin girişinde, Organize Sanayi Bölgesi ve bitişiğinde toplam bin 600 iş yerinden oluşan merkezdeki sanayi sitemizi taşımayı planladığımız bu bölgeyle beraber şehrimizin girişi bir sanayi girişi oldu. Hemen buranın karşısında da eski Azot Fabrikasının karşısında Orta Ölçekli Sanayi Sitesi projemiz için çalışmalarımız devam ediyor. Mecliste onun da kararını geçirdik. Önümüzdeki süreçte orada da bir sanayi projesi başladığında şehrin girişinin sağlı sollu sanayi ile donatıldığı bir yeni Kütahya’ya kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

‘KİRALAR DENGELENECEK’

Küçük Sanayi Sitesi’nin esnaflarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını dileyen Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, “Bu proje, sadece şehrin gelişmesine, genişlemesine değil şehirdeki sıkışıklığın da azalmasına sebep olacak. Cumhurbaşkanımızın da sürekli söylediği gibi yenilikler yeni bir yeniliği mutlaka getirecek. Şu anki sanayi sitemizde kiracı olan esnaf ve sanatkarlarımız çok büyük sıkıntı yaşamakta. Kiralar afaki rakamlara çıktı. Bu projenin bitimiyle kiraların da dengeleneceğini, Kütahya’ya ivme kazandıracağını biliyoruz. Çevre yoluna yakın olması sebebiyle de burada ticaret yapacak, zanaatıyla ve sanatıyla evine ekmek götürecek insanlara da çok büyük katkı sağlayacak.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *