‘ÖZEL EĞİTİM ALANINDAKİ ATILIM BÜYÜK’

403

Devletin son yıllarda yaptığı en önemli değişimlerden bir tanesi engelli bireylerin yaşama hazırlanması ve rehabilitasyonları sürecinin hızlandırılması olduğunu belirten Vali Ali Çelik, “Yapmamız gereken her öğrencinin zihinsel ve fiziksel durumuna uygun meslek öğrenmesi ve beceri kazanmasını sağlamak” dedi

Kütahya Valisi Ali Çelik, Çinikent Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu ile Bahattin Çini Özel Eğitim Okulunu ziyaret etti. Mutfak, Seramik Sınıfı, Veli Bekleme Salonu, Bilişim Sınıfı, Öğretmenler Odası ve Anaokulu ve meslek atölyelerini inceleyen Vali Ali Çelik, daha sonra sınıflarda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

‘CİDDİ BİR OKULLAŞMA ORANINA ULAŞILDI’

Ziyaretinin ardından Özel Eğitimin önemine vurgu yapan Vali Ali Çelik, Devletin son yıllarda yaptığı en önemli değişimlerden bir tanesi engelli bireylerin yaşama hazırlanması ve rehabilitasyonları sürecinin hızlandırılması olarak açıkladı.

Özel Eğitim konusunda ciddi bir okullaşma oranına ulaşıldığına değinen Vali Ali Çelik, öğrencilerin mesleki eğitim laboratuvarları ve çalışma alanları sayesinde hem kendi yeteneklerini keşfedeceğini hem de kendi durumlarına uygun iş edinmelerini kolaylaştıracağını belirtti.

‘HEPİMİZİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEYLER VAR’

Öğrencilerin kendilerine uygun meslek öğrenmelerinin en temel beklenti olduğunu açıklayan Vali Ali Çelik, “Şu anda 73 öğrencimiz ilkokul ortaokul ve lise kısmında hazırlıklarına devam ederek hayata hazırlanıyor. O anlamda ciddi bir mesafe kaydedildi. Engelli bireylerin okullaşması engellerin kaldırılması için ülkemiz çok ciddi bir atılım içinde. Ben özellikle Okul Müdürlerimize, Mili Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit’e, buradaki gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Hem meslek ediniyor hem de güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Yapmamız gereken herkesin zihinsel ve fiziksel durumuna uygun meslek öğrenmesi ve beceri kazanmasını sağlamak. Burada hem ailelerin hem okulun hem de çocukların buna hazır olması gerekiyor. Çünkü hepimizin yapabileceği bir şeyler var. Bizim de bu konusundaki gayretlere destek olmamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Özel eğitim okullarında akademik başarısı baskısı olmadan öğretmenlerin ilgisini çocuğa yoğunlaştırma imkanı bulduğunu dile getiren Vali Ali Çelik, Özel Eğitim Okullarının sayısının artmasının öğrenci kapasitesinin artması anlamına geldiğini vurguladı. Okulları ziyaretinde özel eğitim öğrencileri ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Vali Çelik, okul yönetimi ve öğretmenlere teşekkürlerini sundu.

YENİ BİR BİNA YAPILACAK

Özel Eğitim okullarına verdikleri önemin altını çizen Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Çinikent Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu’nun  yık yap kapsamında yenilenerek yeni binasına kavuşacağını dile getirdi.

Her bir öğrenci için önce performans alınarak ayrı ayrı Bireyselleştirmiş Eğitim Planı oluşturulduğunu ifade eden Çinikent Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu Okul Müdürü Mustafa Çolak, “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu sene her öğrenciye 25 kitap gönderdi farklı amaçlarda. Bu şekilde okuma yazma öğrettikten sonra öğrencilerimizi Bahattin çiniye gönderiyoruz.”  Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *