‘ASGARİ ÜCRETTE STANDART OLUŞTURULMALI’

368

Asgari ücrette açlık sınırı ve üzerine yüzde beşlik bir refah payı sisteminin en doğru yol olacağını belirten Türkiye Değişim Partisi Kütahya İl Başkanı Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, asgari ücret zammının yılda bir defa artmasının büyük bir yanlış olduğuna da değindi

‘VATANDAŞ TOPLANTILARI BEKLEMESİN’

Türkiye Değişim Partisi Kütahya İl Başkanı Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, asgari ücret belirlenmesi hakkındaki açıklamada bulundu. Ekonomik ve sosyal bir konseyin her sene toplanarak asgari ücret konusunda bir standart oluşturulması projelerini hatırlatan Hizarcıoğlu Karaman, “TÜİK tarafından her 6 ayda bir açlık sınırı belirlenmeli ve bu rakamın altında kalan asgari ücretten hiçbir şekilde vergi alınmamalı, eğer o açlık rakamının üzerinde oluşan bir rakam ortaya çıkarsa bu rakamı vergilendirmeliyiz demiştik. Açlık sınırı ve üzerine yüzde beşlik bir refah payı oluşturarak bir sistem uygulanması en doğru yol olacaktır. Bu sistem ile herkes ne kadar maaş alacağını yapılacak olan toplantılardan çıkacak kararla değil TÜİK tarafından açıklanan açlık sınırı ile rahatça öğrenebilir.” İfadelerini kullandı.

‘YILDA BİR ARTIŞ BÜYÜK YANLIŞ’

Asgari ücret zamlarının yılda bir defa artmasının büyük bir yanlış olduğunu vurgulayan Hizarcıoğlu Karaman, “Yıl içerisinde her kalemdeki ürünlere beş altı kere zam gelirken senede bir kez alınan zam ile bu hayat şartlarında ayakta kalmak asla mümkün değildir.” Şeklinde konuştu.

Temmuz ayında yapılan enflasyon fark zamları da maalesef ürünlere yapılan son yapılan zamların çok ardında kaldığını dile getiren Hizarcıoğlu Karaman, “Temmuz ayında yapılan zam ile vatandaşlarımız rahatlamıyor. Bu zamlardan dolayı alınan gelir vergisi ile vatandaşlarımız, çalışanlarımız daha büyük bir sıkıntının içerisine giriyor. İlk 6 ay boyunca enflasyon ile mücadele eden çalışanlara Temmuz ayında yardım eli uzatırken bu defa da bu insanları yıl sonunda vergi dilimi kapsamına almak son derece yanlıştır. İlk etapta bu vergi diliminden açık sınırının altında yaşamaya çalışan bu insanlarımızı muaf tutmamız gerekir.” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *