‘ÜÇ BÜYÜK PROJENİN İHALESİ YAPILDI’

345

Kanal Kütahya projesinin en büyük etabı, Yoncalı Çayırı rekreasyon Projesi ve Bayraktepe Projesinin ihale edildiğini açıklayan Başkan Işık, üç büyük projedeki son durum hakkında konuştu. Başkan Işık, “2023 yılı bizler için, sizler için, şehrimiz için gerçekten bir atılım yılı olacak.” dedi

Kütahya Belediyesi tarafından yapılan, Ağaçköy, İkizhöyük ve Siner Mahallelerindeki atıksu terfi istasyonlarının yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

‘KEŞKE ZAMANINDA YAPILMIŞ OLSAYDI’

Her üç mahallemize atıksu ve evsel atıkların terfisini sağlayacak istasyonun kalıcı hizmetler olduğunu belirten Başkan Işık, “Keşke zamanında yapılmış olsaydı da biz başka hizmetleri yapıyor olsaydık ama gecikmiş de olsa bugün madem ki mahalle olmayı kabul etti bizim hemşehrilerimiz, şehrin merkezindeki standart neyse kendi mahallelerinde onların olmasını istemeleri en doğal haklarıdır. Ağaçköy Mahallemize yaptığımız istasyon, son sistem ve dünya standartlarında bir tesis. 17 metreküp saat debisi olan, birisi yedek olmak üzere çift pompalı, toplam 2 bin 800 metre pompaj hattı var. Bunun yaklaşık maliyeti 880 bin lira. İkizhöyük Mahallemizde 15 metreküp saat debili, biri yedek olmak üzere çift pompalı, bin 400 metrelik pompaj hattı, maliyeti yaklaşık 625 bin lira. Siner Mahallemize de 40 metreküp saat debisi olan, birisi yedek çift pompalı, 4 bin 500 metrelik pompaj hattının açılışını yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Işık, Ağaçköy Mahallesine yapılan hizmetleri de aktardı.

‘2023 ATILIM YILI OLACAK’

Şehri hak ettiği değere ulaştıracak projelere değinen Başkan Işık, “2023 yılı bizler için, sizler için, şehrimiz için gerçekten bir atılım yılı olacak. Şu anda 2.8 milyar TL bütçemizim içerisinde 1.7 milyar liralık bölümünü bu tür kalıcı yatırımlar için ayırdık. Halen devam eden projelerimizin ödemeleri dışında 2023 yılı içerisinde ihalelerini yapıp uygulamaya koyacağımız projelerimiz için bu kaynağı ayırdık. 280 milyon liranın altında bir bütçeyle devraldığımız Belediyemizin en son yapılan dördüncü bütçesiyle, bütçesini 10 kattan fazla artırdık. Bu, bu şehrin yararına ve bu şehirde yaşayan her hemşehrimizin katkısıyla gerçekleşti. Bu paralar şehrimizin parası ve bu şehre harcanmaya devam edecek.

Kanal Kütahya projesinin en büyük etabı olan göleti ve ona bağlı yaklaşık bir kilometrelik kanal, kanalın etrafındaki rekreasyon alanının düzenlenmesiyle ilgili ihalenin yapıldığını dile getiren Başkan Işık, “Değerlendirme süreci devam ediyor. Hemen 2023 yılı içerisinde imalatına başlayacağız. Yoncalı Mahallemizdeki Yoncalı Çayırı olarak bilinen dinlenme ve rekreasyon alanı daha önce Özel İdaremize tahsisliydi. Bu tahsis işleminin kaldırılması ve Belediyemize tahsis edilmesi tamamlandıktan sonra onun da düzenlenmesiyle ilgili rekreasyon projemizi ihale ettik. Onun da değerlendirme süreci bittikten sonra imalatına başlayacağız. Yine aynı ihale kapsamında Evliya Çelebi Mahallemizde Bayraktepe projemiz vardı, o da tamamlandı. Değerlendirme süreci bitip 2023 yılında imalatı başlayacak şekilde tüm hazırlıklarımızı tamamlandık. Bu ve benzeri 2023 yılı bütçemiz içerisinde yapacağımız ihale süreçleri tamamlandıktan sonra 23 ve 24 yılları bu şehrin eksik kalmış ve yıllarca tamamlanmayan eksiklerinin tamamlanması dışında bu şehre değer katacak, bu şehrin insanlarının başka şehirlerde ya da başka ülkelerde görüp de bugüne kadar niçin bizim şehrimizde yok diye hayıflandığı birçok hizmetin ilave olarak şehrimize kazandırılacağı yıllar olacak.” şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *