İL ÖZEL İDARESİNDE HİZMETTE SINIR YOK

403

İl Özel İdaresinin yasayla belirlenen sınırları dışında tüm Kütahya’ya dokunan hizmetlerini sıralayan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, 2023’te 600 Milyonluk bütçeleri ile gençlik, spor, tarım ve turizme öncelik vereceklerini dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle Kütahya’da görev yapan basın mensuplarıyla öğle yemeği programında bir araya geldi. Programa İl Genel Meclisi Başkanı Vekili Ramazan Aydemir, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve basın mensupları katıldı.

‘ÖDENEKLER SÜREKLİ ARTTI’

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı çalışmalarını değerlendirdi ve 2023 hedeflerine dair açıklamalarda bulundu. 2022 bütçesinin ek bütçe ile 431 milyon olduğunu hatırlatan Yılmaz, Pandemi dönemi de dahil hiçbir dönemde İl Özel İdare’ye gelen ödeneklerin kısıtlanmadığını artarak devam ettiğini dile getirdi. Tüm birleşik bütçelerinde yatırım tutarının yüzde 60 civarında olduğunu vurgulayan Yılmaz, “İl Özel İdaresi artık kendisinin yasayla belirlenen sınırları dışında da noktalara yöneldi.” Dedi

‘TEMELİ BU SENE ATILACAK’

2023 planlarına dair de konuşan Musa Yılmaz, 2023’te gençlik, spor, tarım ve turizme öncelikli vereceklerini dile getirdi. Bütçelerini 600 milyon TL olarak tamamladıklarını ifade eden Yılmaz, 200 km yol, 100 km onarım hedeflerinin olduğunu belirti. Yılmaz, “40’a yakın köyümüzde su ve kanal hizmeti, 20 büyük köye GES projesi planlıyoruz” şeklinde konuştu. Eski Endüstri Meslek Lisesi alanında yapılacak Kütahya Bilim Merkezi’nin ihale aşamasında olduğunu ve temelinin bu sene atılacağını müjdeleyen Yılmaz, projenin Kütahyalı gençler eve öğrencilere sağlayacağı faydaya vurgu yaptı.

‘PAŞAM SULTAN’DA KENTSEL

DÖNÜŞÜM İÇİN KOLLARI SIVADIK’

Domaniç’te 50 milyon TL’lik Gençlik Parkı yatırım çalışmalarının olduğunu belirten Yılmaz, “Kütahya Gençlik Merkezi restorasyonuna da devam edeceğiz. Aizanoi ve Murat Dağı’ndaki çalışmalarımız devam edecek.” Dedi. 2023 yılında Paşam Sultan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüme öncülük edeceklerini açıklayan Yılmaz, “Tamamını kamulaştırıp kentsel dönüşüm için kolları sıvadık. Oradaki vatandaşlar memnuniyetle karşıladı çünkü orası şehrin en eski ve en kötü mahallerinden biri” şeklinde konuştu. 2023 Şaphane’ye modern bir hayvan barınağı kuracaklarını belirten Yılmaz, Saha güvenlik sistemini sağlayan kameraların yeni tespit edilen yerlerde sayısının artacağını da açıkladı. 

‘ŞEHRİN YÜZDE 90’INA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ’

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Musa Yılmaz, 2005 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkardığı bir yasa ile yerel yönetimlerin güçlendiğini ve eline büyük imkânlar verildiğini ifade etti. Yılmaz, “Eskiden DSİ, Köy Hizmetleri marifetiyle yapılan hizmetler seçilmiş insanlara devredildi ve karar alabilme iradesine kavuşuldu. Bu büyük bir devrimdir. İl ve ilçe sınırlarını çıkardığımızda Kütahya coğrafyasının yüzde 90’ına yakın bir kısmına hizmet götürüyoruz. Eğitimden kültüre, sağlıktan tarıma tüm birimlerle iş birliğine halinde çalışıyoruz. Bu yasa çıktıktan sonra uzun yıllar alt yapıya ağırlık verildi. Köylerdeki insanlarımızı şehirdeki imkânlara kavuşturmak gerekiyordu. Alt yapıda aldığımız mesafeleri göz önüne alarak son 3-4 yılda üst yapıda da gelir getirici çalışmalar yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘PERFORMANSIMIZ PLANLARIMIZ ÜSTÜNDE’

533 personel ile çalıştıklarını belirten Musa Yılmaz, İl nüfusu ile kıyasladığında en minimum seviyede personelle çalışıp en yüksek kalitede hizmet verdiklerini popülist davranıp kadroları şişirmediklerini vurguladı. Makine parkını ise her yıl güçlendirdiklerini dile getiren Yılmaz, 90 iş makinesi 252 araçla hizmet verdiklerini açıkladı. 2022 yılında tüm alanlarda planladıklarının üstünde bir performans gösterdiklerini ifade eden Musa Yılmaz, “İl genelinde 45km’lik sıcak asfalt tasarladık yılsonu itibariyle 67km’ye ulaştık. 108 km olarak hedeflediğimiz 1.kat satıh kaplamayı 138 km olarak gerçekleştirildi. 21 km 2. Kat asflat. 4 km beton asfalt, bin 50 km asfalt bakımı, 138 km metrekare kilit taşı yaptık.” Dedi. 60 adet içme suyu projesi, 20 adet altyapı güçlendirmesi, 10 adet GES projesi, 31 adet sentetik halı sahada İl Özel İdare imzası bulunduğuna değinen Yılmaz, 25 adet basket voleybol sahası 100 adet basket potası kurduklarını ifade etti.  

‘UCUBE SİSTEMİ TAMAMEN DEĞİŞTİRDİK’

Tarıma 22 milyonluk hibe ayırdıklarını ve Kütahya’daki ekilebilir arazilerin yüzde 20’sinin tohum ihtiyacını karşıladıklarını hatırlatan Yılmaz, tarıma verdikleri kıymetle diğer illere örnek olduklarını söyledi. Frig Karşılama Merkezini, Aizanoi, Murat Dağına karışlama merkezi gibi turizm yatırımlarına da dikkat çeken Yılmaz, “Ahi Evran türbesini restore ettik. Dumlupınar’a seyir terası yaptık, Diaroma müzesi ise 50 seviyesinde” dedi. Önemli bir soruna eğilerek Mobil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi kurduklarını dile getiren Yılmaz, “Yoncalı’nın altyapısını tamamen değiştirdik. Çok ciddi bir iş. 50 yıllık olayı gerçekleştirildik. Bir termal kentiyiz ama ucube bir sistem var. Hangi tesis nereden termal suyu alıyor belli değil. Tamamını merkezi sisteme bağladık. Biri devreden çıktığında diğerinin devreye gireceği yedekli sitem kurduk. Orayı kurtardık yeni girişimcilere de su imkanı sağladık. Bir düzene sisteme bağladık.” Dedi.

Jandarma sorumluluk bölgesindeki 48 noktaya Türkiye’de ilk kez uygulanan bir kamere sistemi kurduklarını ifade eden Yılmaz, hiçbir enerjiye ihtiyacı olmayan 12 hareketli 126 sabit kameranın yapay zeka ile yüz tanımayabildiğini bu sayede kırsaldaki gayrı meşru işlerin azalacağını dile getirdi.

‘TÜRKİYE’DE BİR NUMARAYIZ’

2002den bu yana yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Yılmaz, şöyle dedi. “3 bin 570 km kırsalda yolağımız var. Bunun bin 50 km si grup yolu. 953 km’si sıcak beton asfalt kaplandı. Türkiye’de güvenlik sebebiyle daha fazla çalışma yapılan bir iki il haricinde bir numarayız. 68 km beton asfalt, 3 bin 134 km onarım, köylere 5 milyon metrekare köylere kilit taş,  161 menfez 20 büyük köprü yaptık. 2 asfalt şantiyesi kurduk. 546 köyümüzün tamamında içme suyu şebekesi 533 köyümüzde kanalizasyon var. 13 köyümüze topografik ya da su havzasından dolayı yapamıyoruz. Çaresizliğimizi kısmi, ferdi fosseptiklerle çözüyoruz.213 sulama tesisi ile 21 bin 800 hektarlık alanı suluyoruz. Diğer kurulmalara 343 milyon hibe sağladık. 39 gölet, 56 yer altı sulama tesisine ise İl Özel İdare imzası attık”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *