‘RESMİ DAİRE SOKAĞI OLDU’

211

Şehrin ekonomisine faydası olsun diye kurulan Germiyan Sokak’taki eski evlerin vakıflara, kurumlara, derneklere verildiğini ifade eden İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, “Germiyan Sokağı oldu resmi daire sokağı. Biz istiyoruz ki Eskişehir Odunpazarı gibi olsun ki ekonomiye katkı sağlasın.” Dedi

SÖZLER YERİNE GELMEDİ

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, Belediye Başkan Adayları Ahmet Tekdemir’in Proje Tanıtım Toplantısında açıklamalarda bulundu. 22 yıldan bu yana iktidar olan AK Parti’nin yıllarca Kütahya’yı idare ettiğine değinen Sunel, “AK Parti İl Başkanı ‘bu muhalefetin işi gücü yok. Aklına gedikçe şehir hastanesi aklına geldikçe hızlı treni söylüyor’ demiş. AK parti il başkanı olarak ilk defa göreve geldiğinizde Çinigaz firmasının AK Partiye en büyük muhalefeti yaptığını ve gereğini yapacağınızı söylemediniz mi? Şimdi bizim bu söylemlerimizden rahatsız oluyorlar. Onlar söz verip de yapmamayı ağa babalarından cumhurbaşkanından alıştılar.” Şeklinde konuştu.

Zafertepe girişindeki akıllı kavşağı da eleştiren Sunel, “Akıllı kavşakta anayoldan öbür tarafa geçerken ışıkta araba durmaz. Dün gece ben oradan geliyorum o kadar karışık ki kaza yapmak üzereydim.” Dedi. Kütahya’nın güzelim stadyumunun yıkılarak yerine prefabriğinin yapıldığını belirten Sunel, Kütahya’nın bunu hak etmediğini belirtti.

KÜTAHYA 14 SENEDİR BEKLİYOR

Şehir Hastanesi 14 senedir beri beklendiğini dile getiren Sunel, “2017 yılında Eskişehir ile aynı zamanda başladık, 2023 yılına geldik. En son vali bey söz verdi. Bakalım onun sözü ne kadar olacak. Türkiye’de devlet hastanesi olmayan tek şehir Kütahya. Hızlı tren dediler. Hızlı tren yok. Çevre yolu dediler. 2053 kadar çevre yolu projesi yok.” Dedi. Güzel bir cezaevi ve Adalet Sarayı yapıldığına değinen Sunel, “Mahallelerde cimcik partisi yapıyorlar. Kahvaltı programları veriyorlar, kendi yandaşlarını gezmelere götürüyorlar.” Şeklinde konuştu. 22 yıldan beri oy veren insanlar için hiçbir şey yapılmadığına değinen Sunel, şehirdeki işsizliğe dikkat çekti.

‘GERMİYAN SOKAK EKONOMİYE KATKI SAĞLAMALIYDI’

Kütahya’nın kazanımı devlet yatırımlarının ucuza satıldığına değinen Sunel, bakan yardımcısının Kütahya ziyaretinde TÜGVA’da ağırlandığına değindi. Sunel, “Germiyan Sokak’taki eski bir binayı TÜGVA vakfına vermişler. O sokak memleketin ekonomisine biraz faydası olsun diye kuruldu ama oradaki tüm eski evler vakıflara kurumlara derneklere verildi. Germiyan sokağı oldu resmi daire sokağı. Biz istiyoruz ki Eskişehir odunpazarı gibi olsun. Ekonomiye katkı sağlasın.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *