FARKLI İHTİYAÇLARA KÜTAHYA’DAN ÇÖZÜM

490

Tüm Türkiye’yi sarsan depremin yaraları kilometrelerce öteden sarılmaya çalışıyor. Kütahya’dan çok sayıda işletme, esnaf odası, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar depremzedelerin farklı farklı ihtiyaçlarına merhem olmaya çalışıyor.

200 ÇADIR YOLLANACAK

Kütahya’daki işletmelerinde araç üstü kamp çadırı üreten Zümrüt Çadır deprem bölgesindeki en önemli ihtiyaçlardan biri için elini taşın altına koydu. Deprem bölgesindeki vatandaşlar için çadır ürettiklerini ifade eden İşletme Sahibi İbrahim Önsay, “100 tanesini bitirdik, bölgede kullanılması için emniyet güçlerine teslim ettik. Bugün yarın ikinci yüz taneyi göndereceğiz” Dedi.  Emniyet, Kütahya Valiliği ve AFAD ile koordine halinde çalıştıklarını ifade eden Önsay, “Kendi çalışanlarımız ile tam kadro da olsa yetişemedik o yüzden gönüllülerden destek istedik. Allah razı olsun gönüllüler de destek verdi.” İfadelerini kullandı.

‘ÇADIR İSKELETİ BULAMIYORUZ’

Şu anda çadır iskeleti bulmakta büyük bir zorluk yaşadıklarını belirten Önsay, şu ifadeleri kullandı: “İstanbul karaborsaya çeviriyor bu işi. Deprem sürecinde 110 dolarla iskelet almaya başladık iskelet fiyatı 200 dolar’a çıktı. Şu an iskelet bulamıyoruz.”

İŞİTME ENGELLİ DEPREMZEDELERE DESTEK

Çakır – Ses İşitme Cihazları, işitme engelli depremzedeler için harekete geçti. Deprem bölgesinden Kütahya’ya gelen tüm depremzedelerden işitme cihazı ihtiyacı olanlara cihazlarının ücretsiz verileceğini ifade eden Odyometrist Arif Hamza Çakır, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun ihtiyacı olan depremzede kardeşimizi diğer şubelerimize de yönlendirebiliriz.” Dedi.  Ayrıca satılan her cihazın yarısının ücretini depremzedeler için bağışlayacaklarını belirten Arif Hamza Çakır, “İlk etapta 15 Şubat’a kadar demiştik ama bütün ay ya da ne zamana kadar ihtiyaç olursa uygulamaya devam ederiz” şeklinde konuştu.

KUAFÖR HİZMETLERİ ÜCRETSİZ KARŞILANACAK

Kütahya Berberler, Kuaförler, Güzellik Uzmanları İşletmecileri Odası ise Kütahya’ya gelen depremzedelerin bay, bayan, çocuk tüm kuaför hizmetlerini üyeleri ile ücretsiz karşılama kararı aldı. Oda Başkanı Mehmet Çaltı, “Kütahya’daki depremzede misafirlerimizin ilk kuaför ihtiyaçlarını oda üyelerimiz karşılamıştır. Ellerinize Emeğinize yüreğinize sağlık arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *