TÜRKMEN DAĞI’NA 200 KEKLİK BIRAKILDI: BİRÇOK FARKLI TÜR KORUMA ALTINDA

258

200 kekliğin Türkmen Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’na salındığını belirten Vali Çelik, bölgedeki kızılgeyiklerin sayısının da 400 ulaştığını, birçok farklı hayvan türünün koruma alanında yaşamını sürdürdüğünü aktardı.

Vali Ali Çelik, Türkmen Dağı’ndaki yaban hayatının çeşitliliğini korumak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen kekliklerin doğaya salınma etkinliğine katıldı.

200 kekliğin Türkmen Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’na salındığını belirten Vali Çelik, toplamda 500 kekliğin bölgeye bırakılacağını söyledi.

Doğal hayatı çeşitlendirmek amacıyla üretilen kekliklerin, doğal yaşam alanlarına bırakıldığını vurgulayan Vali Çelik, geçen sene Dumlupınar’da bin kekliğin ve 2006 yılından bugüne toplamda 17 bin kekliğin doğaya bırakıldığını söyledi.

‘KIZILGEYİKLERİN SAYISI 400 ULAŞTI’

Türkmen Dağı Doğal Hayatı Koruma Alanı’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Vali Çelik, bölgenin yaklaşık 12 bin hektarlık bir alana sahip olduğunu ve kızılgeyikleri koruma altına almak için başlatılan sürecin bir parçası olduğunu belirtti. Kızılgeyiklerin yanı sıra birçok farklı hayvan türünün koruma alanında yaşamını sürdürdüğünü aktaran Vali Çelik, popülasyonlarının 400’e kadar ulaştığını ifade etti.

Türkmen Dağı koruma alanının, 438 bitki çeşitliliği ve 43 farklı hayvan türü barındırdığını belirten Vali Çelik, bölgenin avlanmanın yasak olduğu nadir alanlardan biri olduğunu ve av yasağının bölgenin hayvan popülasyonunun gelişmesine önemli bir katkı sağladığını dile getirdi.

‘SİGARA İZMARİTLERİNİ ATMAYIN’

Yoğun yağışların ardından otların hızla büyümesiyle birlikte yangın riskinin arttığına dikkat çeken Vali Çelik, doğal hayat, ormanlar ve ekosistemi korumak için ormanlık alanlardan uzak durulması gerektiğini belirtti. Sigara izmaritlerinin doğaya atılmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Çelik, ormanları ve doğal hayatı korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.

KÜTAHYA VALİLİĞİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *