‘ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ’

285

DPÜ TÖMER öğrencileri deprem bölgesine destekte bulunmak için para ve yardım malzemesi topladı. Depreme çok üzüldüklerini ve arkadaşlarıyla yardım etme kararı aldıklarını ifade eden Suriye uyruklu Abdurrahman, “Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

DPÜ TÖMER’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için para ve temel ihtiyaç malzemeleri desteğinde bulundu.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden ülkemize gelen ve DPÜ Türkçe Öğretim Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından gönüllü olarak düzenledikleri yardım kampanyasıyla hem para hem de yardım malzemesi topladılar. Toplanan paraları AFAD’ın resmî hesaplarına yatıran öğrenciler, topladıkları ihtiyaç malzemelerini de DPÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı aracılığıyla depremzedelere ulaştırdı.

‘ÇOK ÜZÜLDÜK’

Yardım gönüllülerinden Suriye uyruklu Abdurrahman, “Benim ailem Lübnan’da yaşıyor. Ben buraya üniversitede öğrenim görmek için geldim. Depremin olduğunu duyunca çok üzüldük ve arkadaşlarımızla konuşarak yardım etme kararı aldık. Tüm arkadaşımız bize büyük destek oldular. Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

DPÜ TÖMER Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bünyamin Han “Öğrencilerimiz, depremin ilk gününden itibaren çok büyük bir ısrar ve istekle insanlarımıza destek olmaya çalışıyorlar. Gerçek bir kardeşlik örneğini gösterdiklerine şahit olduk. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *