UZMAN ELLER PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI: 250 BİN TL’LİK HİBE İMKÂNI

929

250 Bin TL’ye kadar hibe desteği imkanı sağlayacak Uzman Eller Proje Başvuruları başladı. 8 Mayıs tarihinde sona erecek başvurular internet üzerinden yapılacak

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde uygulanacak Uzman Eller Proje Başvuruları başladı.

Başvurular, “https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr” internet adresi üzerinden 01/03/2023 – 08/05/2023 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

KIRSALDA YAŞAM ŞARTI ARANACAK

Başvuru sahibinin, kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olması gerekiyor.

Program kapsamındaki proje konuları ise şöyle “Büyükbaş – Küçükbaş Hayvan Alımı, Arı Yetiştiriciliği, İpekböceği Yetiştiriciliği, Kapama Meyve Bahçesi Kurulumu, Fide/Fidan ve Süs Bitkisi Yetiştiriciliği, Sera Kurulumu, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği, Organik ve Organomineral Gübre Üretimi, Bitkisel Üretimde Biyolojik veya Biyoteknolojik Mücadele Ürünleri Üretimi, Su Ürünleri Üretimi, Coğrafi İşaret Tescilli Ürünlerin Üretimi, ve üretimi yapılan bu Ürünlerin İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması”

Başvuru sonrası proje uygulamaya hak kazanan proje sahiplerinin kırsal alanda uygulayacakları projelerine 250 Bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanacak. Konu hakkında detaylı bilgi, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden edinilebilecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *