ADD’DEN 8 MART ETKİNLİĞİ

359

ADD Kütahya Şubesinin 8 Mart Kadınlar Gününde düzenlediği organizasyonda konuşan ADD Kütahya Şubesi Başkanı Osman Varol, “Haklarını elde etmek için bedel ödemiş olan tüm kadınlarımızı rahmetle anıyor anıları önünde saygı ile eğiliyorum.” Dedi.

ESKİ ADD BAŞKANLARINA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kütahya Şubesi 8 Mart Kadınlar Gününde düzenlediği organizasyonla bir araya geldi. Geçmiş dönem şube başkanlarına plaket takdim edilen organizasyonda ev sahibi olarak ilk sözü alan ADD Kütahya Şubesi Başkanı Osman Varol, “Tarihin en büyük devrimcisi, kurtarıcımız ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ödünsüz yürüyen, aydınlanma devrimlerinin gerçek sahibi Ülkemizin en büyük Demokratik Kitle Örgütünün üyeleri ve Cumhuriyetimizin kurulması ve kalkınması için emek vermiş siz değerli kadınlarımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü buluşmamıza hoş geldiniz.” Dedi.  Etkinliğe katılan Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanlarına ve katılım sağlayan herkese teşekkür eden Varol, “Haklarını elde etmek için bedel ödemiş olan tüm kadınlarımızı rahmetle anıyor anıları önünde saygı ile eğiliyorum.” Dedi. Varol, etkinliğe destek veren Keramika AŞ Genel Müdürü Emin Yüce ve Keramika yöneticilerine, Yönetim Kuruluna, Üyeleri Şeref Han ve İbrahim Öztürk’e, Mekanlarını kendilerine açarak desteklerini esirgemeyen Spross Kafe Müdürleri Cem Karakuş ve Alper Aktaş’a teşekkür etti.

‘EŞİTLİK MÜCADELESİNE DEVAM’

Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınları ve erkekleri eşit haklara sahip kılabilmek için yaptığı yenilikleri hatırlatan ADD Kadın Komisyonu Başkanı Serpil Gülseven, aradan geçen onca yıla rağmen bugün toplumsal cinsiyet eşitliği açısından ilerleme sağlanamadığını hatta verilen hakların geri alındığını vurguladı. İstanbul Sözleşmesinden çıkılması, 6284 sayılı kanunun uygulanmamasını örnek gösteren Gülseven, evde, sokakta, iş yerinde her türlü ayrımcılığa karşı çıktıklarını belirterek kadınlar için eşit şartlarda yaşam mücadelesine yılmadan devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından ADD Kütahya Şubesi geçmiş dönem şube başkanlarına plaket takdim edildi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *