‘KÜTAHYALI KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ’

372

Cumhuriyet tarihinin seçilen ilk kadın TSO başkanı KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “KUTSO olarak ilk etapta Kütahyalı kadınların sesi olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Eşit temsil, eşit haklar ve eşit sorumluluklar için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘CAM TAVANLARLA MÜCADELE EDİYORUZ’

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle basın açıklamasında bulundu. Kadınların pek çok farklı alanda cam tavanlarla mücadele etmek zorunda kaldığını ifade eden Esin Güral Argat, “TÜİK verilerine göre kadınlar 2021 yılında istihdamdan yalnızca yüzde 28 oranında pay almışlar.” Dedi

‘MENTORLUK HİZMETİ SUNACAĞIZ’

KUTSO başkanı seçilerek Türkiye’nin ilk kadın Ticaret ve Sanayi Odası başkanı olmamın getirdiği bir sorumluluğa değinen Güral Argat, “KUTSO olarak ilk etapta Kütahyalı kadınların sesi olmak için çalışmalarımız devam ediyor. TOBB öncülüğünde yürütülen ve pilot il olarak Kütahya’da başlayan “Sanayide Kadın Eli Projesi” ile kadınların sanayinin her alanında istihdamını artırmayı hedefliyoruz. KUTSO bünyesinde kurulan Kadın Girişimci Ofisi ile önümüzdeki dönemde eğitim, danışmanlık, mentorluk hizmetleri sunacağız. Ayrıca işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli istihdamın artırılması için meslek liselerimizde çalışmalar, üniversitemiz başta olmak üzere, paydaşımız olan kurum ve kuruluşlar ile iş birliği ve proje çalışmaları yürütüyoruz.”

‘KALKINMANIN TAŞIYICI GÜCÜ KADINLAR OLACAK’

“KUTSO olarak kadınların istihdama katılım oranının artırılmasının ülkemizin öncelikli meselelerinden biri haline getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kadınların üstlendikleri görevlerle sürdürülebilir kalkınmanın taşıyıcı gücü olacağına inanıyoruz. Cumhuriyet tarihinin seçilen ilk kadın TSO başkanı olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Eşit temsil, eşit haklar ve eşit sorumluluklar için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *