DEPREMZEDELER İÇİN ‘BİR SOFRA DA SEN KUR’

464

Depremzeler için düzenlenen kermese destek olan vatandaşlara teşekkür belgelerinin takdim edildiği toplantıda “Depremzedelerimiz için bir sofra da sen kur” yardım kampanyasını tanıtan Vali Vekili Mustafa Güney, Sevgi Yolu’nda da stant kurulacağını vurguladı

Kütahya Valiliği himayesinde afet bölgesine destek amaçlı düzenlenen kermese katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlar ile STK temsilcileri için “Teşekkür Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi. Vali Ali Çelik’in eşi Neziha Çelik ve Vali Vekili Mustafa Güney’in katılımıyla düzenlenen programda “Depremzedelerimiz için bir sofra da sen kur” yardım kampanyasının da tanıtımı yapıldı.

“1 MİLYON 400 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ”

Depremzedelere destek için düzenlenen kermeste 1 milyon 400 bin TL toplandığını belirten Vali Vekili Mustafa Güney, “Yaklaşık 67 stant açıldı. Bunun 30 tanesi sivil toplum, 30 tanesi kamu kurumları, 5 tanesi de belediyeden oluşuyordu. Tabi sadece stant açanlar değil, biz onlara teşekkür ediyoruz ama onun arkasında yardımcı olan birçok kişi var. Köylerden ve ilçelerden destek olan birçok hanımefendi, üretim yapan insanlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun.” dedi.

‘İFTAR ÇADIRLARINA GELEMEYEBİLİRLER’

Depremin ardından Kütahya’ya yerleşen depremzede vatandaşlara destek amacıyla yeni bir kampanya daha başlatıldığını açıklayan Güney, “Bir sofra da sen kur” diyoruz. Malum Ramazan ayı yaklaşıyor. Kütahya’da bir gelenek vardı iftar çadırları kuruluyordu. Belediyemiz yine belli mahallelerde kuracak. Depremzede vatandaşlarımız da bundan yararlanacak bizim normal ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da yararlanacak ama biz bunun ötesine geçelim dedik çünkü depremzede misafirlerimiz gidemeyebilir. Yaşlısı vardır iftar çadırına ulaşamayabilir. Dolayısıyla bu kişilerin nakdi paraya ihtiyacı olacak.” İfadelerini kullandı.

‘YARDIMLARI DÜZENE KOYMAK ŞART’

Bu sene vatandaşlarda zekat ve fitre isteyeceklerini ifade eden Güney, “Sevgi Yolu’nda da standımız olacak onun haricinde de tüm kamu kurumlarından isteyeceğiz. Her kurum kendi personelinden topladığı zekât, bağış vb. yardımları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfımız adına açılan banka hesabına yatıracağız. Bunu bir kereye mahsus da düşünmemek lazım çünkü bu insanlar belki bir yıl burada kalacaklar. Misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Mümkünse aylık periyotlara bölerek yardımları bir düzene koymak lazım” diye konuştu. Konuşmaların ardından teşekkür belgeleri takdim edildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *