‘VELİLERİMİZİN İÇİ SON DERECE RAHAT OLSUN’

232

Çocuklarını servislere eden emanet eden her velinin hiçbir soru işareti yaşamaması gerektiğine dikkat çeken Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kucak “Her şoförümüz eğitimler alıyor. Trafikte de servis şoförleri trafikte her zaman takip altında. Velilerimizin içi son derece rahat olsun” dedi.

Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kucak 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla tüm servis şoförlerine hem halk eğitim merkezlerinde hem de polis ve jandarma ekipleri tarafından eğitimi verildiğine dikkat çekti.

‘SABIKA KAYITLARI SAVCILIK

TARAFINDAN İNCELENİYOR’

Türkiye geneline bakıldığında suç oranlarında kapasitesi düşük bir il olduğumuzu ifade eden Kucak . “Zaten servis şoförleri alımında, sabıka kayıtları bizzat savcılık tarafından inceleniyor. Herhangi bir yüz kızartıcı sebep varsa şoför koltuğuna dahi oturamıyor. Servis yapma imkânı hiçbir şekilde olmuyor. Servis personeli olarak da görev alamıyorlar” ifadelerini kullandı.

Eğitim içeriklerine de değinen Kucak, her başlık altında eğitimler verilmesine özen gösterdiklerine değinerek “Eğitimlerimizde çocuklara nasıl davranılır, öğrencilere yaklaşımlar nasıl olmalıdır? Trafik kuralarına yönelik derin ve kapsamlı bir eğitim alıyorlar. Bunun yanında güvenlik, sağlık konularında da servis şoförlerimizi bilinçlendirme noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimlerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek” şeklinde konuştu. Servis şoförü alımlarında en dikkat ettikleri hususlardan birinin tecrübe olduğunun altını çizen Kucak “Servis şoförlerimizde ne önemli maddelerden biri de tecrübeli şoför olması. Deneyimsiz hiçbir şoförümüz yok” dedi.

‘EMNİYET BİRİMLERİ BİZE ANINDA İLETİYOR’

Türkiye genelinde servis şoförlerine kesilen cezaların çok olduğunu ancak Kütahya’da bugüne kadar bir iki ceza dışında başka bir vaka olmadığını vurgulayan Kucak “Kütahya’mızda servis şoförleri arasında bugüne kadar sadece bir iki trafik cezası olayı yaşandı. Bunlar hiçbir şekilde çocuklarımızın güvenliği noktasında şüphe duyulması gereken konular değil. Velilerimizin içi son derece rahat olsun” ifadelerine yer verdi. Ceza kesildiği anda emniyet birimleri tarafından kendilerine durumun anında iletildiğini kaydeden Kucak sözlerine şöyle son verdi; “Servis şoförleri trafikte her zaman takip altında. Hangi araç hangi konuda ne ceza yediyse Emniyet Müdürlüğü bize bunu direkt bildiriyor. Eğer ki kötü amaçla ceza kesilmesi söz konusu ise kişi servis şoförlüğünden ihraç ediliyor.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *