‘SÜREKLİ BÜYÜYEN BİR ÜNİVERSİTE BIRAKIYORUZ’

283

KSBÜ Rektörlük Devir Teslim Töreninde konuşan Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Arkamızda gelecek yıllara umutla bakan, her geçen yıl gelişen ve büyüyen, çağdaş bir Üniversite bırakıyoruz. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin’in üniversitemizi çok daha ileriye taşıyacağından kuşkum yok” ifadeleri kullandı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (KSBÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu görevini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ikinci, üçüncü ve yedinci maddeleri gereğince atanan Prof. Dr. Ahmet Tekin’e devretti.

 “ÜNİVERSİTEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇABALAYACAĞIZ”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Tekin, ” KSBÜ 5 yılı dolmamış bir üniversite olmasına rağmen ciddi bir ivmelenme yaşamış. Sağlık alanında deneyimimizi üniversitemize aktarmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Rektör hocam bu bayrak yarışında bayrağı belli bir yere kadar taşıdı. Biz de bu bayrağı en güzel şekilde ileriye ulaştırma çabasında olacağız ve bizden sonraki gelene teslim edeceğiz. Arkadaşlarımızla birlikte üniversitemizi daha ileriye taşımak için çabalayacağız.” Dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Tekin’e başarı dileklerini ileten Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Görevde geçen dört buçuk sene içerisinde yetkin bir akademik ve idari kadro oluşturduk. Bu süreçte gelişmiş bir üniversitede olması gereken tüm birimler kuruldu, gelecek 10 yıllık stratejimiz belirlendi, fiziksel gelişme alanlarımız netleşti. Kütahya’ya değer katacak yepyeni bir kampüs projesi ihale aşamasına geldi. Üniversite arazimiz içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak yeni hastane ile birlikte şehrimiz estetik ve işlevsel bir sağlık kampüsüne kavuşmuş olacak.” İfadelerini kullandı.

‘AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ KAZANDIRDIK’

Yeni ve güçlü akademik kadro ile bölgede nitelikli ve kapsamlı sağlık hizmeti sunduklarını ifade eden Kavuncu, “Akademisyen hocalarımız bilimin ışığında şehrimizde en ileri tedavi yöntemleri uyguluyorlar. Bugün çevre illerden hasta sevki alır duruma geldik. Görev süremiz içerisinde şehrimize modern ve donanımlı, 71 Üniteli bir Ağız Diş Sağlığı Merkezi kazandırdık. İleri teknoloji ile dijital diş hekimliğini başlattığımız merkezde ülkemizde bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki üniversitede bulunan “Dijital Tasarım ve Protez Üretim Merkezini” kurduk. Teknisyenlerimiz, bu Merkezde açtığımız ruhsatlı laboratuvarda metal protez altyapı, porselen kaplama ve zirkonyum protezi üretiyorlar. Önce bölgemiz için sonra da uluslararası düzeyde tedarikçi olmayı ve yeni bir endüstriyel sektör oluşturmayı hedefledik.” Şeklinde konuştu.

‘PEK ÇOK TIP FAKÜLTESİNİ GERİDE BIRAKTIK’

Sıfır noktasından başlayan araştırma altyapılarının bugün ileri araştırmaların yapıldığı, TÜBİTAK ve TUSEB projelerinin yürütüldüğü gelişmiş bir Araştırma Merkezine dönüştüğünü dile getiren Kavuncu şu ifadeleri kullandı:  “Üniversitelerin ulusal bilim sıralamasındaki yerimiz 2019 yılında 189. iken, 2021 yılında 39 sıra yükselerek 150.’liğe geldi. Bu yükselişin önümüzdeki yıllarda da hızlı bir artış göstereceğini, 4 yıl içinde ilk 50’ye doğru ilerleyeceğini öngörüyorum. Akademisyen sayımızın artması ile birlikte Üniversitemize yepyeni bölümler kazandırdık, eğitim verdiğimiz program sayısı 13 ten 39’a çıktı. Bu bölümlerin kurulması ile “Dil ve Konuşma Bozuklukları Tedavi Merkezi (DİLKOM)” ve “Engelsiz Yaşam Merkezi (Ergoterapi Merkezi)” vatandaşlarımızın hizmetine girdi. Öğrenci sayımız 2700’lerde iken bugün bu sayı 5000’nin üzerine çıktı, sağlık eğitiminde tercih edilen bir Üniversite haline geldik. Tıp Fakültemizin kendisinden daha önce kurulmuş pek çok tıp fakültesini geride bırakarak akredite olması gelinen aşamayı ifade etmesi açısından önemli bir göstergedir.

“Arkamızda gelecek yıllara umutla bakan, her geçen yıl gelişen ve büyüyen, çağdaş bir Üniversite bırakıyoruz. Gelecekte bu Üniversitenin nasıl bir değer ve kazanım olduğu daha da net ortaya çıkacak, bize de böyle bir Üniversitenin kurucu kadrolarında yer almış olmanın gurur ve mutluluğu kalacaktır. Rektör hocamızın da Üniversitemizi çok daha ileriye taşıyacağından kuşkum yok, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *