KÜTAHYA BELEDİYESİ ve KÜTAHYALILAR OLARAK ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ YAPTIK

332

Kütahya’dan deprem bölgesine yapılan faaliyetleri anlatan Alim Işık, Türk Milletinin ne kadar asil ve yardımsever olduğunu bu deprem hepimize bir kez daha gösterdiğine vurgu yaparak “Belediyemiz ve vatandaşımız elinden gelen desteği yaptı. Yapmaya da devam ediyoruz” dedi Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP’nin Antalya’daki Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısında ulusal basına açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Antalya’da düzenlediği ve MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ile parti yöneticilerinin katıldığı Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısına Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da katılım sağladı. Toplantıda ulusal basına açıklamalarda bulunan Başkan Işık, “Kütahya Belediyesi olarak özellikle depremin olduğu 6 Şubat tarihi itibariyle başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizle beraber yaptığımız toplantı sonrasında Kütahyalı hemşehrilerimizin deprem bölgesine ulaştırılmalarını arzu ettikleri her türlü ihtiyaç malzemesini içeren bir yardım kampanyası başlattık ve hala devam ediyor. Şu ana kadar toplam 33 tır, özellikle ilk hafta deprem bölgesindeki illerimize, ildeki paydaşlarımızla, belediye başkanı ya da AFAD yetkilisi veya emniyet müdürü direkt hemen onların teslim alacağı şekilde düzenli olarak gönderdik. Ben dahil 230 Belediyemiz çalışanını hem teknik personel hem orada işçi, operatör olmak üzere 230’a yakın personelimiz, 50’ye yakın aracımız, iş makinası veya yardım aracı, ayrıca depremzedelerimiz gelmeye başladıktan sonra da Hilal Market ismiyle depremzedelerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak bir sosyal sorumluluk projesini başlattık. O projemiz de hala devam ediyor. Arama kurtarmayla başlayan nitelikli personel desteğimizin arkasından enkaz kaldırma ve hasar tespit dahil olmak üzere ekiplerimizi illerimize gönderdik. Oralardan gelen talepler, valilerimizden ve AFAD’dan gelen talepler doğrultusunda şehrimizdeki yardımları koordine edip yönlendirmeye çalıştık. Biz Kütahya Belediyesi olarak 33 tır gönderdik. Onun dışında siyasi partilerimiz, Valiliğimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, iş adamlarımız herkes elinden geleni yaptı. Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki Türk Milletinin ne kadar asil ve yardımsever olduğunu bu deprem hepimize bir kez daha gösterdi. Biz de elimizden gelen desteği yaptık, yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs seçimleriyle ilgili gelen soruya da yanıt veren Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Biz Cumhur İttifakı’nın bir paydaşı olarak gerek kendi seçim bölgelerimizde gerekse geneldeki seçim çalışmalarında ittifakımızın cumhurbaşkanı adayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması konusunda elimizden geleni yapacağız. Çünkü bu yüz yılın seçimi, sadece bir kişiyi cumhurbaşkanı seçme seçimi değil. Güçler arasında ya milli, bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya da birilerine bağımlı devlet gibi bir seçim atmosferine giriyoruz. Dolayısıyla biz Cumhur İttifakı olarak, o genel anlayışa sahip çıkarak sahada da olacağız, vatandaşımızın yanında da olacağız, işlerimizi de bu doğrultuda yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *