ULUSAL KALİTE HAREKETİ İYİ NİYET BİLDİRGESİ İMZALANDI: KÜTAHYA’YA YAYILACAK

822

KUTSO’nun EFQM modelini benimseme, hayata geçirme konusundaki kararlılığını gösterdiği Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imza töreninde konuşan KUTSO Başkanı Esin Güral Argat, bu iyi yönetişim çerçevesinin, bakış açısının ve yönteminin Kütahya’da özellikle KOBİ ölçeğinde yaygınlaşmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) KalDer (Kalite Derneği) Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imza töreni gerçekleştirdi. Törende konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, “Bir kadın TSO başkanı ile imza töreninde bulunmak bana gurur veriyor. Türkiye’de ilk kez küresel ilkeler sözleşmesini derneğimiz imzaladı. Biz Türkiye’nin derneğiyiz. Türkiye’nin sizlerle birlikte bize ihtiyacı var.” İfadelerini kullandı.

Bu harekete dâhil olmaktan durur duyduklarını ifade eden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, hedeflerini, KUTSO’nun kurumsal kapasitesini artırmakla beraber bu iyi yönetişim çerçevesinin, bakış açısının ve yönteminin Kütahya’da özellikle KOBİ ölçeğinde yaygınlaşmasını sağlamak olarak açıkladı. Sürdürülebilirliğin şirketler için çok kritik olduğunu ifade eden Güral Argat, “Şu anda KUTSO bünyesinde yapılan bir çalışma gibi görünse de aslında Kütahya ve çevresinden bu hareketi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.” Dedi. Güral Argat, bildirgenin imzalanmasının inovasyonun yaygınlaşması, toplumsal cinsiyet eşitliğine erişmek noktasında destek olacağına dair inancını belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *