BESLEME ODAĞI TALEP EDİLMELİ

344

Sokak hayvanlarının bilinçsiz şekilde beslenmesinin sakıncalarına değinen Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak, Kütahya’daki mahallere besleme odağı yapılması gerektiğini belirtti.

KABAK HAYVANSEVERLERE PATLIYOR

Vatandaşların her mahallede belli noktalarda yemek bırakmayı alışkanlık haline getirdiğini kendi kendine besleme noktaları oluşturduğunu ifade eden Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak, , “Ancak hayvanın yememesi gereken gıdalar, bozulmuş yemekler de bırakılıyor. Biri pilav koyuyor öteki üstüne pırasa atıyor. Çiğköfte dahi atıldığını gördüm bu hayvanlar için zararlı. Bazı vatandaşlar da “Bıktık bu hayvanseverlerden çöpün etrafını yemek doldurmuşlar” diyor. Şeklinde konuştu.

‘ZEHİRLENEREK ÖLÜYORLAR’

Çok fazla hayvanın sokaklarda besin zehirlenmesinden öldüğünü ifade eden Aybak, “Bu durum son olarak eski Ilıca yolundaki besleme noktasında yaşandı. Bozulmuş etler, üstüne farklı yemek artıkları ile karşılaştık.” Dedi. Tüm bu sorunların çözümünün besleme odağı oluşturmaktan geçtiğini açıklayan Aybak, “Besleme odağı mahallerde kim hangi hayvana nasıl yemek veriyorsa bunu düzene koymayı sağlar. Kırsaldaki besleme odaklarından daha kompakt, üstü hafif kapalı besleme alanlarının, Belediye tarafından oluşturulması gerekiyor. Bu odak mahalledeki bir hayvan severe zimmetli olmalı. Oradan kim sorumlu ise aynı saatte düzenli bir şekilde yemeği vermesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

‘HAYVAN NASİPLENSİN DİYE BIRAKILIYOR’

İnsanlar besleme odağı talebinde bulunmak yerine mahallemizde sokak hayvanı istemiyoruz talebinde bulunduğuna değinen Aybak, şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlar bu besleme odaklarını talep etmeli.” dedi. Kütahya çok sayıda duyarlı çok vatandaş olduğuna dikkat çeken Aybak, “Bir kenara ekmek yemek koyan vatandaş bunu hayvan nasiplensin diye yapıyor zaten. O kadar çok israf ediyoruz ki. Artan gıda maddelerinin bir canı doyurması çok önemli ve istediğimiz şey yapılması zor bir şey değil. İnsanlar bunu zaten yapıyor tek gereken sağlıklı şekilde düzenlemek.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *