CHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ZAFER BİNTEPE ‘KÜTAHYA ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİP’

373

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin’i ziyaretinde Kütahya’nın coğrafi konumu, iklim ve bitki çeşitliliği, tarımsal potansiyeli sayesinde tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin önemli yere sahip olduğunu söyledi. Gültekin “Tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliği geliştirilmeli” dedi

BİNTEPE’DEN KÜTBO’YA ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili aday adayı Zafer Bintepe, KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin’i ziyarette bulundu. Güncel siyasi ve ekonomik değerlendirmelerin yanı sıra Borsa faaliyet ve projelerinden de bahsedildiği ziyarette karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

Kütahya Genç İş İnsanları Derneği (KÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren CHP Kütahya Milletvekili Aday Adayı Zafer Bintepe’ye hayırlı olması temennisinde bulunan KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, yaşanan deprem felaketi sonucunda birçok vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Gültekin, deprem bölgesinde evini ve ailesini yitirmiş afetzedelerimiz için TOBB öncülüğünde, AFAD ve İlimiz Valiliği koordinatörlüğünde Ticaret Borsası tarafından başlatılan yardım kampanyası ile gıda, yakıt, giyim ve hijyen malzemeleri gönderildiğini söyledi.

‘SON AŞAMAYA GELDİK’

Kütahya Ticaret Borsası tarafından Kütahya’nın değerlerinin ön plana çıkartılması konusunda yapmış olduğu coğrafi işaret tescil çalışmaları ve başvuruları neticesinde toplam 18 tescile ulaştığını ve bunlardan 8’inin KÜTBO tarafından tescil belgesi alındığını vurgulayan Yönetim Kurul Başkanı Necati Gültekin, “Kütahya Kaz Tiridi”nin de Borsa tarafından Coğrafi işaret tescilinin yapılmasında son aşamaya gelindiğini söyledi. Başkan Gültekin; “coğrafi işaretli ürünler ile birlikte bundan sonraki hedefimizin bölgeyi tarımsal ticaret açısından cazibe merkezi haline getirmeye öncülük edecek çalışmalar olmalıdır” dedi.

‘TIBBI VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ GELİŞTİRİLMELİ’

KÜGİAD’ın tıbbi aromatik bitkiler konusunda yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Zafer Bintepe, İlimizin coğrafi konumu, iklim ve bitki çeşitliliği, tarımsal potansiyeli sayesinde tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin önemli yere sahip olduğunu söyledi. Zafer Bintepe, tıbbi ve aromatik bitki üretimin gün geçtikçe arttığını ve Ticaret Borsasında da tescil işlemlerinin yapılarak ekonomiye sağladığı katkılardan bahsederek bu sektörün geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerin sunulmasının ardından sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *