ALİ ÇOLAK’IN ‘ÜÇ ADIMI’: GURUR SORUMLULUK AZİM

399

Üç Adım Atlama’da başarıdan başarıya koşan Atletizm Sporcusu Ali Çolak, yeni hedefinin Avrupa’da başarılar kazanmak olduğunun altını çizdi. Sporcu olmanın her anlamda büyük sorumluluklar getirdiğine değinen Çolak, Milli Forma ile Türkiye’yi temsil etmenin ise tarif edilemez bir duru olduğunu vurguladı

SPORA NASIL BAŞLADI?

Gediz doğumlu 22 yaşındaki Dumlupınar Üniversitesi BESYO öğrencisi Ali Çolak, Üç Adım Uzun Atlama branşında Milli Forma ile Kütahya ve Türkiye’yi temsil ediyor. Spora nasıl başladığını anlatan Ali Çolak, “Gediz seçmelerimiz vardı orada uzun mesafe koşucusu olarak başladım. Sonra ilk zamanlarda hocam çok istedi ama ben çalışmalara gitmedim çünkü köyde oturuyorduk. Liseye başladığımda hocam geldi dedi ki “Son defa soruyorum gelmen lazım yeteneğin var.” Onun sözünden sonra düzenli olarak çalışmaya başladım. Böylelikle spora başladım.” Dedi.

9 ve 10. sınıfta uzun mesafe koştuğunu ifade eden Çolak, antrenörünün kendisini uzun atlamaya yönlendirmesi ile dereceler kazanmaya başladığını belirtti. Üç Adım Uzun Atlama branşı hakkında bilgi veren Çolak, “30 veya 50 metre arasında koşu mesafemiz var. O alanda maksimal hızımıza gelerek; son iki metrelik, bir metrelik veya 3 metrelik basma tahtalarımız var –yarışa göre uzunluk değişiyor- o tahtaya basarak en uzağa gitme çabası.” Şeklinde konuştu. 

GALATASARAY ADINA YARIŞIYOR

Balkan ikinciliği ve çok sayıda Türkiye şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Çolak, “Galatasaray Kulübü adına yarışıyorum. Hem uzun hem üç adım atlama yapıyorum. Uzun atlamada 2 milli takımım 3 adımda 1 milli takımım var.” İfadelerini kullandı.

Günde tek ya da çift antrenman yaparak çalıştıklarını belirten Çolak, beslenmesine dikkat ederek, erken yatıp erken kalkarak yeni turnuvalara hazırlandığına değindi. Çolak, sporla dolu stabil bir hayatı olduğuna değindi.

Yeni hedefinin Avrupa’da başarılar kazanmak olduğunun altını çizen Çolak, Türk Bayrağını yurtdışından temsil etmenin ise tarif edilemez bir duygu olduğunu ifade etti. Bu hissi sadece yaşayanın anlayabileceğini ifade eden Çolak, “Çok büyük bir gurur.” Şeklinde konuştu. Sporcu olmanın her anlamda büyük bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Çolak, hedeflerin büyüdükçe sorumluluğun da büyüdüğüne değindi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *