‘PARTİ BİNALARININ ÖNÜ İŞÇİ BULMA KURUMUNA DÖNMESİN’ MİLLETVEKİLİ ERBAŞ’TAN ALIM İÇİN KURA TALEBİ

334

Kütahya’nın isteklerini TBMM’de sıralayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Şehir Hastanesi’ne 520 personel alımının başvurularını kurallarını belirleyip kura ile yapalım. Partilerin İl Başkanlığı’nın önü şu seçim atmosferinde iş ve işçi bulma kurumuna dönmesin.” Dedi.

Kamu İktisadi Teşebbüslerinin (KİT)  denetimine ilişkin raporlar hakkında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşan Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya ilinin sorunlarını ve isteklerini bir kez daha açıkladı.

27. Dönem Milletvekilliği süresince Kütahya halkına verdiği sözler gibi Kütahya’nın sorunlarını meclise taşıdığını ve çözümleri için mücadele ettiğini ifade eden MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, “Kendilerini temsil etmem için beni vekil tayin eden Kütahya halkına ve aziz Türk milletine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” ifadeleri kullandı.

‘KÜTAHYA YOLLARININ TAMAMLANMASINI İSTİYOR’

Çini sanatının 14. yüzyıldan beri ana vatanı olan Kütahya’nın, dünyanın en güzel çini ve seramiğinin üretildiği, dünyanın bor rezervinin yüzde 74’ünü bünyesinde barındırdığına değinen Erbaş, “Bor, seramik, çini, cam, kömür ve diğer ürünlerle ülke ekonomisine yaklaşık 2,5 milyar dolarlık katma değer sağlayan bir şehirden bahsediyoruz.” Açıklaması yaptı. Bir deprem bölgesi olan Kütahya’da deprem önlemlerinin önemine vurgu yapan Erbaş, olası bir depremde ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için, Simav-Sındırgı-Dağardı yolunun tamamlanmasını, Uşak-Gediz yolu, Abide-Simav yolu, Emet-Tavşanlı-Dursunbeyli ve Tavşanlı-Domaniç-İnegöl yollarının yapılmasını talep etti.

HIZLI TREN İSTASYONU İSTİYORUZ

Yılda 10 milyon aracın geçtiği Kütahya’nın girişine, birinci OSB’nin girişine kavşak, Tavşanlı OSB’nin girişine kademeli kavşak yapılması gerektiğine dikkat çeken Erbaş, “1.OSB’ye 600 metre uzaklıktaki Alayunt İstasyonu’na bir yükleme rampası istiyoruz. Zafer OSB’ye 50 mw indirici trafo merkezinin bir an önce yapılmasını istiyoruz.”ifadelerini kullandı. Kütahya’nın hızlı tren istasyonu istediğini de belirten Erbaş, “Şehir merkezinde mevcut yerine yeni stadyum istiyoruz. Köylerimizde sağlıklı şekilde telefonla görüşmek, internete bağlanabilmek istiyoruz. Elektrik alt yapısının güçlendirilmesini istiyoruz. Simav’ı ayağa kaldıracağını düşündüğümüz İhtisas Organize Sera Bölgesi’nin ve Simav Barajı’nın bir an evvel hayata geçirilmesini, Gediz Murat Dağı’nda verilen altın madeni ruhsatının iptal edilmesini istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızdan, ulu camii caddesi ve kazancılar çarşısı cephe uygulama projelerimizin desteklenmesini istiyoruz. Hocamız Ahmet Yakupoğlu’nun mirası, dünyada eşi benzeri olmayan Çinili Cami’mizin restorasyonunun kültür ve turizm bakanlığı tarafından yaptırılmasını istiyoruz. Aizonai antik kenti ve Tavşanlı’daki kazıların daha çok desteklenmesini istiyoruz. Açılacağını umut ettiğimiz Şehir Hastanesi’ne 520 personel alımının başvurularını kurallarını belirleyip kura ile yapalım. Partilerin İl Başkanlığı’nın önü şu seçim atmosferinde iş ve işçi bulma kurumuna dönmesin.” Şeklinde konuştu.

‘KÖYDEN KENTE GÖÇMEK İSTEMİYORUZ’

Yüzde 56’sı ormanla kaplı Kütahya’da 546 köyün 530’unun orman köyü olduğunu dile getiren Erbaş, “Kütahya nüfusunun yüzde 23’ü orman köylerinde yaşamaktadır. Daha önce ilk defa Kütahya’daki orman köylülerimizin sorunlarını bu kürsüden dile getirmiştik. Taleplerimiz karşılık bulmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan iki talebimiz vardır. Biz köyden kente göçmek istemiyoruz. Kesimden başka hiç bir geliri olmayan ve ormanlarımızın gönüllü koruyucusu ve bekçileri olan orman köylülerimizin kesim ücretlerini artıralım. İkinci talebimiz ise, sayın cumhurbaşkanım, 50 bin vatandaşımızın vefat ettiği depremde, arama-kurtarma çalışmalarında sizin de zikrettiğiniz gibi madencilere özel bir yer ayırmamız gerekiyor. Bu kahraman madencilerin bir kısmı da Tavşanlı GLİ Kömür İşletmeleri’nden 450 madenci ve Emet Eti Bor tesislerinden giden 350 madencidir. Bu isimsiz kahraman madenci kardeşlerimizden Allah razı olsun. Madencilerle ilgili verdiğiniz müjdenin bir kısmı da Tavşanlı GLİ kömür işletmelerine, Emet ve Hisarcık eti bor tesislerine ayrılmalıdır. ”dedi.

‘BAŞBUĞUMUZUN İKİ EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’i vefatının 26. Yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla andığını söyleyen Milletvekili Ahmet Erbaş şu ifadelerle sözlerini sonladırdı: “Büyük adamların kalıplarında, gövdelerinde bir şey aramak yanlıştır. Bu adamların güçleri, fikirleri, inançları insanlık adına bıraktıkları eserlerdir. Cennet mekân başbuğumuzun bizlere bıraktığı iki eser olan MHP ve Ülkü Ocakları’nı sonuna kadar sahip çıkacağız. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *